Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Lyrische Marko ziet toch een smetje op blazoen Red Bull na zege Verstappen

Helmut Marko zag zijn oogappel max Verstappen naar zijn veertiende zege van het seizoen rijden. Een record. Hij is lovend, maar zag toch ook een smetje.

Natuurlijk kan Helmut Marko in gesprek met ServusTV enkel tevreden zijn met het optreden en het record van Max Verstappen. Nooit eerder won een F1-coureur veertien races in één seizoen. Maar helemaal gerust was hij er niet op.

"Er waren wat zorgen over de hoge ligging van het circuit, waardoor downforce een minder belangrijk thema was. Om die reden was Mercedes hier ook zo sterk. Maar uiteindelijk was het doorslaggevend dat onze bandenstrategie beter was", zo begint de Oostenrijkse teamadviseur.

"We hebben het goed volgehouden op de zachte banden en de medium banden leverden daarna al helemaal geen problemen op. In het begin van de race was het even lastig om te ontkomen aan de slipstream van Hamilton, maar daar zijn we toch in geslaagd. Daarna heeft Max de race weer soeverein gecontroleerd. Er waren geen problemen, alle temperaturen zaten in het juiste window."

Maar dan volgt toch een 'maar' van Marko: "Het is jammer dat de pitstop van Checo (Sergio Perez, red.) niet goed ging, want zonder die fout hadden we denk ik een één-twee kunnen pakken."

Lof is er dus ook voor Perez, die bovendien van achteren helemaal niks te duchten had van Ferrari: "Die waren verrassend zwak", aldus Marko. "Na de vrijdag dacht ik eigenlijk nog dat die wel terug zouden komen. Maar daar staat tegenover dat de vorm van Perez steeds beter wordt en wij bij Red Bull eigenlijk geen zwakten kennen."

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"