Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Maakt Verstappen nog kans op de titel? Zo denken de experts erover

Het Formule 1-geweld barst op korte termijn weer los tijdens de Grand Prix van België. Met nog negen races te gaan bezet Max Verstappen de derde positie in het WK, maar zit er nog meer in?

Max Verstappen kijkt met nog negen races te gaan tegen een achterstand aan van 69 punten. Een gigantische achterstand, in de wetenschap dat een coureur maximaal 26 punten per race kan scoren. RacingNews365 vroeg een aantal experts of de titelstrijd al gelopen is en Lewis Hamilton zijn zesde titel gaat behalen, of het toch nog spannend wordt.

Tom Coronel: "Red Bull kijkt alleen naar 2020"

Autocoureur Tom Coronel verwacht geen bizarre wendingen in het kampioenschap dit jaar. Daarvoor is de voorsprong van Hamilton volgens hem te groot. Bovendien richten Red Bull en Honda zich al volledig op 2020. "Nee, de titelrace is helaas gelopen. We hadden gehoopt dat Bottas mee kon doen en de druk op kon voeren, maar dat is weer niet gelukt. Ferrari presteerde sinds de winterstop teleurstellend en konden de hooggespannen verwachtingen geen moment waarmaken." "Bij Red Bull ligt de hele focus al op 2020, waarin het wereldkampioen moet worden met Max Verstappen. Dat is hun enige doel."

Jeroen Bleekemolen: "Hamilton heeft de titel in Hongarije gepakt"

Autocoureur Jeroen Bleekemolen verwacht geen spannende ontknoping van de titelstrijd meer, maar voorspelt wel succes voor Verstappen. "Ik denk dat Lewis in Hongarije de titel heeft gepakt. Bottas scoorde slecht, Lewis won, en het gat is zo groot, dat haal je normaal gesproken niet meer in. Hamilton is bovendien altijd sterk in de tweede seizoenshelft en heeft nog gewoon de beste auto. Je mag nooit opgeven zolang er nog een theoretische kans is en dat zal Red Bull zeker niet doen, maar ik denk ook dat ze op enig moment de focus verleggen naar 2020." "Red Bull en Verstappen zullen races willen winnen. De nummer twee is de eerste van de verliezers en die insteek heeft Verstappen altijd gehad. Grotheden uit verleden als Ayrton Senna hadden dat ook, die namen grote risico's om te winnen of er anders vanaf te gaan. Dat zijn spraakmakende rijders en Max hoort daar zeker bij. Berekenend rijden om tweede te worden is ook niks."

Giedo van der Garde: "Titel was dit seizoen nooit mogelijk"

Voormalig F1-coureur Giedo van der Garde achtte de titel op geen enkel moment mogelijk dit seizoen. Heeft Red Bull de titel aan het begin van het seizoen verspeeld? "Nee, de titel was nooit mogelijk. Natuurlijk hadden ze met een betere auto meer punten gescoord, maar de titel was nooit een optie. Daarvoor stonden ze hoe dan ook te ver weg en was Mercedes gewoon beter, met boven alles een betere auto."

Jan van der Burgt: "De meeste dromen zijn bedrog"

RacingNews365-journalist Jan van der Burgt verwacht meer gevechten tussen Hamilton en Verstappen, maar om het spannend te maken is de achterstand van de Nederlander te groot. "De titel is buiten bereik, daarvoor is het gat te groot. Het is leuk om te dromen over een titel in 2019, maar de meeste dromen zijn bedrog. Ik denk dat Max en Lewis elkaar vaak tegen gaan komen op de baan. Max is alleen door zijn achterstand kansloos voor de titel en Lewis kan zich wat inhouden in de gevechten en zo een overwinning laten schieten om de titel veilig te stellen."

Ruud Dimmers: "Geen titel, wel een schitterende Verstappen"

RacingNews365-journalist Ruud Dimmers verwacht eveneens vuurwerk op de baan, maar niet in de titelstrijd. Alleen botte pech kan Hamilton zijn titel nog kosten. "De titel gaat naar Hamilton, of hem moet iets ergs overkomen. Een dergelijk grote comeback is in de Formule 1 de laatste decennia niet vertoond, plus Mercedes had voor de zomerstop nog altijd de beste auto die ook nog eens bullitproof was." "Er komen nog zoveel circuits aan waarop Max altijd goed gaat: Singapore, Mexico, Japan, Amerika en Brazilië, stuk voor stuk banen waarop hij zijn talenten al meermaals liet zien en op het podium stond, in Japan zelfs driemaal op rij. Een race of drie moet hij nog wel kunnen winnen, of Mercedes moet met een wonderupdate komen na de zomerstop."

Joe van Burik: "Alles is mogelijk in de autosport"

Als journalist van RacingNews365 houdt Joe van Burik rekening met elk mogelijk scenario. Het is in het verleden wel eens vaker gek gelopen in de autosport - zeker ook in de strijd om het F1-wereldkampioenschap. "Natuurlijk is een gat van 69 punten erg moeilijk te overbruggen, zelfs met nog negen races te gaan, puur en alleen omdat Hamilton zo consistent is. Anderzijds laat het ontwikkeltempo en momentum van Red Bull zien dat de druk van 'de uitdager' voor gekke dingen kan zorgen - zoals we zagen in Oostenrijk en Duitsland. Als we de komende tijd nog twee of drie van zulke races hebben, kan de titelstrijd zomaar opengebroken worden. Realistisch is het misschien niet, maar vlak de magische combinatie die Red Bull en Verstappen alleen maar sterker maakt vooral nog niet te vroeg uit."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi