Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Rinus VeeKay

Machteloze VeeKay trok trukendoos open in Indy 500: "Wilde niet dat het daar aan lag"

Rinus VeeKay legde in de Indy 500 beslag op de negende positie. Hij had natuurlijk op meer gehoopt, maar blikt realistisch terug op de race. Hij weet dat er niet meer in zat.

VeeKay Indy 500
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske Entertainment: Paul Hurley

Aan ambities geen gebrek. Van Rinus VeeKay weten we dat hij graag de Indy 500 op zijn naam schrijft en dat doel heeft hij ook herhaaldelijk uitgesproken, maar richting de daadwerkelijke race stelde hij de verwachtingen al een beetje bij. Dezelfde teams die in de kwalificatie al huishielden, dicteerden uiteindelijk ook het tempo in het slot van de race, te weten Penske en McLaren.

"Je moet alles eruit halen wat er in zit, maar er zat niet meer in vandaag. Je hebt in Indy altijd een paar speciale auto's die heel hard lopen. Ik zat op een gegeven moment in een dikke slipstream en alsnog reden ze bij me weg. Ik kon daardoor geen acties maken en op een gegeven moment ging ik er met een soort alles of niets pogingen héél dicht achter zitten, om te kijken of ik toch niet in die bubble kon komen, maar negen van de tien keer ging ik dan een beetje wijd en kwam er iemand voorbij."

"Maar ik wilde niet dat het daar aan lag", ver vervolgt hij in gesprek met Ziggo Sport. "Want of je nou tweede wordt in deze race of tiende, dat maakt uiteindelijk helemaal niks uit. Je komt hier om te winnen, maar ik ben heel tevreden, hoor."

Gevraagd hoe de prestatie van het team was, bijvoorbeeld ook in vergelijking met vorig jaar, maakt hij zijn crew een compliment. "In Nederland zijn onze pitstops iets waar men de haren bij vasthoudt, maar die gingen goed. We hebben mensen gepakt in de pitlane en hebben een goede strategie aangehouden om terug te komen van een in mijn ogen hele zware penalty voor een klein tikje in pitlane."

Was elke straf onterecht geweest? "Je tikt iemand aan en dat maakt het tot een unsafe release, maar het is niet zo dat iemand net als vorig jaar met Alex Palou in de muur staat. Ja, normaal ga je dan naar achteren, maar ik hoorde ook dat Callum Ilott iets soortgelijks had gedaan en geen straf kreeg. Jammer, maar uiteindelijk heeft het daar niet aan gelegen. We hadden gewoon niet helemaal de pace om te winnen. Ik denk dat ik vooral over een uur wel tevreden kan zijn, maar nu kijk ik nog wat jaloers naar Josef Newgarden (de winnaar, red.)."

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024