Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Nederlandse truckers kunnen Loprais niet van zege afhouden in elfde etappe Dakar Rally

Ales Loprais heeft de elfde etappe van de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Tsjech is zo na drie Nederlandse zeges weer eens de beste.

Van Kasteren Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Boss Machinery Dakar

Dat Martin Macik de Dakar Rally gaat winnen bij de trucks, staat eigenlijk wel vast. De coureur verdedigt een voorsprong van twee(!) uur op Ales Loprais en kan cruisend zijn eerste eindzege oppikken. Toch doet Macik het niet rustig aan. Waar Mitchel van den Brink en Gert Huzink de afgelopen dagen voor Nederlands succes zorgden, ging Macik als een raket van start tijdens de elfde etappe.

De Tsjech leek in eerste instantie met Janus van Kasteren af te moeten rekenen. Van Kasteren heeft het al dagen lastig, maar opende snel en moest luttele seconden toegeven na 179 kilometer. Dat momentum kon de Nederlander echter niet vasthouden. Macik versnelde en profiteerde van tijdsverlies van Van Kasteren, maar verloor na het laatste waypoint ineens een minuut of tien. Loprais was er als de kippen bij om de etappezege op te rapen.

Voor Gert Huzink, de winnaar van de negende en tiende etappe, was het geen fijne dag. De hybride-Renault deed dit keer niet wat hij moest doen, waardoor de Twent ongeveer tweeënhalf uur verloor. De Nederlanders speelden dus geen hoofdrol, al lijkt Mitchel van den Brink wel zijn derde plaats in het klassement te gaan behouden. Vrijdag staat de laatste etappe op het programma.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"