Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen diep onder de indruk van Verstappen: "Niemand kan doen wat hij op het moment doet"

Kevin Magnussen is diep onder de indruk van Max Verstappen en is benieuwd in hoeverre hij zelf kan tippen aan de prestaties van de Nederlander.

Magnussen Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen heeft niets anders dan lovende woorden over voor Max Verstappen en zou zich graag willen meten met de regerend wereldkampioen.

We kunnen wel stellen dat de Nederlander het F1-seizoen behoorlijk domineert. In zestien Grands Prix heeft hij maar liefst elf keer het Nederlandse volkslied laten klinken.

"Het is een volledig pakket", begint Magnussen als door RacingNews365 gevraagd wordt wat hij van de prestaties van Verstappen vindt. "Hij is één met zijn auto. En de auto ziet er ook erg sterk uit. Het is moeilijk om te vergelijken, maar de combinatie Max en zijn auto zijn op een ander niveau. Ik denk niet dat iemand kan doen wat hij op het moment laat zien."

Magnussen wil zich meten met Verstappen

Magnussen is al enige tijd actief in de koningsklasse van de autosport. De 29-jarige coureur begon zijn F1-carrière in 2014 bij het team van McLaren en heeft tot dusver nog niet voor een team kunnen rijden die meestreed voor podiums.

Die mogelijkheid zou de Deen vanzelfsprekend wel graag willen krijgen. Zo wil hij erachter komen in hoeverre hij zich kan meten met de top.

"Ik hou van de uitdaging om te racen tegen Lewis Hamilton, Max Verstappen of Charles Leclerc, want ik denk dat ik dat aankan. Het is gewoon dat ik waarschijnlijk nooit de kans krijg om aan mezelf te bewijzen of ik het wel of niet kan."

"Ik denk niet dat er veel coureurs zijn die beter zijn dan Max of Lewis. Maar er zijn coureurs die op hun niveau zitten en ik zou er graag achter willen komen om te zien of ik het juist heb dat ik op hun niveau zit."

Ook interessant:

Zo kan Verstappen wereldkampioen worden in Singapore

Max Verstappen kan op papier in Singapore al zijn tweede wereldtitel pakken. Maar wat moet daar precies voor gebeuren en op welke posities moet de concurrentie finishen? Joris Mosterdijk legt het je haarfijn uit in onderstaande video.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen