Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen knalt na 'sluitingstijd' naar snelste weektijd in Bahrein

Niet Carlos Sainz, maar comeback-kid Kevin Magnussen is officieel de snelste coureur van de dag in Bahrein en daarmee van de hele testweek tot dusverre. Dat is nog eens een rentree!

Magnussen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl de Formule 1-wereld al de uitslagen van de tweede testdag in Bahrein publiceerde, deed Kevin Magnussen het ondenkbare op zijn eerste dag terug in de Formule 1. Haas F1 kreeg toestemming om verspreid over drie testdagen in totaal vier verloren testuren in te halen en daar maakte men op vrijdag goed gebruik van.

Magnussen reed een uur langer door dan alle andere teams, terwijl de officiële tijdwaarneming mee bleef draaien. Een late blik op die tijdenlijst liet Kevin Magnussen doodleuk als dagsnelste zien. Op de zachte C4-band was de Deen drie tienden sneller gegaan dan Carlos Sainz in de Ferrari op diezelfde compound.

glory run of supersensatie?

Hoewel het statistiekje ongetwijfeld een mooie opsteker is voor Haas F1, moet je ervan uitgaan dat het de optredens van de andere teams tot dusverre in perspectief plaatst. Als Haas F1 deze tijd kan rijden, dan moeten sommige overige teams nog veel sneller kunnen gaan. Óf de Amerikaanse formatie moet dé sensatie van dit seizoen gaan worden. Vergeet niet dat Haas F1 nauw samenwerkt met Ferrari, het team dat getipt wordt om het Red Bull en Mercedes héél lastig te gaan maken.

Overigens kan Haas F1 een eventuele 'glory run' natuurlijk goed gebruiken. Door het verscheuren van het contract met titelsponsor Uralkali loopt Haas F1 veel geld mis en dus kan met een P1 op het cv goed gebruiken.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"