Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Magnussen knalt na 'sluitingstijd' naar snelste weektijd in Bahrein

Niet Carlos Sainz, maar comeback-kid Kevin Magnussen is officieel de snelste coureur van de dag in Bahrein en daarmee van de hele testweek tot dusverre. Dat is nog eens een rentree!

Magnussen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl de Formule 1-wereld al de uitslagen van de tweede testdag in Bahrein publiceerde, deed Kevin Magnussen het ondenkbare op zijn eerste dag terug in de Formule 1. Haas F1 kreeg toestemming om verspreid over drie testdagen in totaal vier verloren testuren in te halen en daar maakte men op vrijdag goed gebruik van.

Magnussen reed een uur langer door dan alle andere teams, terwijl de officiële tijdwaarneming mee bleef draaien. Een late blik op die tijdenlijst liet Kevin Magnussen doodleuk als dagsnelste zien. Op de zachte C4-band was de Deen drie tienden sneller gegaan dan Carlos Sainz in de Ferrari op diezelfde compound.

glory run of supersensatie?

Hoewel het statistiekje ongetwijfeld een mooie opsteker is voor Haas F1, moet je ervan uitgaan dat het de optredens van de andere teams tot dusverre in perspectief plaatst. Als Haas F1 deze tijd kan rijden, dan moeten sommige overige teams nog veel sneller kunnen gaan. Óf de Amerikaanse formatie moet dé sensatie van dit seizoen gaan worden. Vergeet niet dat Haas F1 nauw samenwerkt met Ferrari, het team dat getipt wordt om het Red Bull en Mercedes héél lastig te gaan maken.

Overigens kan Haas F1 een eventuele 'glory run' natuurlijk goed gebruiken. Door het verscheuren van het contract met titelsponsor Uralkali loopt Haas F1 veel geld mis en dus kan met een P1 op het cv goed gebruiken.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben de Formule 1 veranderd

Natuurlijk gaat het in de nieuwe RN365-podcast over het ontslag van Mazepin en het nieuwe contract van Verstappen. Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x