Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen pakt belangrijk punt met gewaagde inhaalactie

Kevin Magnussen heeft in Saoedi-Arabië het eerste puntje voor Haas gescoord dit Formule 1-seizoen. Dit deed hij door een fraaie inhaalactie op Yuki Tsunoda.

Magnussen Saudi
Video
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Haas begon het Formule 1-seizoen in Bahrein maar weinig competitief. Kevin Magnussen en Nico Hulkenberg scoorden geen punten voor het Amerikaanse team en in Saoedi-Arabië was het nog lang spannend of er hier wél punten werden gescoord. Het werd uiteindelijk een puntje voor de tiende plaats in de race.

Magnussen scoorde het puntje, maar makkelijk was het zeker niet. AlphaTauri stond (en staat) ook op nul punten en Yuki Tsunoda was onderweg naar een P10-finish. Magnussen kon de plaats echter van hem afpakken met een gewaagde inhaalactie in de eerste bocht van het Jeddah Corniche Circuit, waarvan de beelden hieronder zijn te vinden.

Bij Haas zijn ze er blij mee en dat is Magnussen ook. "Het betekent veel voor ons. We zijn niet goed begonnen aan het weekend en datzelfde geldt voor het seizoen, maar we zijn weer wat meer teruggekomen. We konden gedurende het weekend verbeteren", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365.

"Mijn banden waren ouder dan die van Tsunoda, maar ik had eigenlijk minder slijtage dan hij had. Hiermee kon ik voorbij gaan aan hem en een punt scoren", aldus de tevreden Haas-coureur, die voorafgaand aan de race nog bang was voor hoge slijtage. "Net als in Bahrein, want daar hadden we een groot probleem. Hier was het echter beter."

Beelden van de inhaalactie zijn hieronder te zien, na de boordradio van Verstappen over de snelste ronde.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein