Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko belooft Verstappen snel een beter chassis

Na de openingsrace in Melbourne was de conclusie van Red Bull dat vermogen in 2019 niet het grootste probleem is. Daar waar de afgelopen jaren veelvuldig gesproken werd over een vermogenstekort, was het nu het chassis van de RB15 dat de zwakste schakel vormde. Teamadviseur Helmut Marko verwacht dat Red Bull op korte termijn stappen kan zetten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daar waar Hemult Marko voor aanvang van het GP-weekend in Australië nog overtuigd was dat Red Bull sneller was dan Mercedes, domineerde de Duitse renstal het weekend. Max Verstappen finishte als derde op ruim twintig seconden van winnaar Valtteri Bottas en gaf tijdens de kwalificatie liefst acht tienden toe op de poletijd van Lewis Hamilton. Marko is echter optimistisch dat de situatie op korte termijn kan veranderen.

"We hopen en denken op eigen kracht races te kunnen winnen. In Melbourne zijn we verslagen en moesten we onze auto drastisch aanpassen na de vrije trainingen, anders was een derde startpositie mogelijk geweest. We zijn dit seizoen dichterbij gekomen en hebben voor het eerst een kwalificatiemodus. Het middenveld is ook dichterbij gekomen, maar ik denk niet dat hierdoor de top drie verandert", laat Marko aan Motorsport-Total weten.

Red Bull kwam niet zo sterk de winter uit als gehoopt, waarbij er nog volop verbeterpunten zijn aan de RB15. "Het chassis is nog volop in ontwikkeling, dat komt deels doordat we niet met ons volledige pakket konden testen door de crash van Gasly in Barcelona. Daardoor sloegen we door met onze set-up in Australië."

Marko vervolgt met het nodige gevoel voor drama: "Tussen bocht drie en vier trok Max strepen met zijn banden. Het was alsof hij in een rallyauto reed. We hebben nog lang niet het maximale uit ons chassis gehaald, maar dat is niet iets dat we niet in korte tijd op kunnen lossen."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws