Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko bevestigt toekomstige gridstraffen voor Verstappen en Perez

Max Verstappen en Sergio Perez zullen net als Ferrari dit jaar gridstraffen gaan incasseren, zo meent Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Alhoewel de situatie qua gebruikte motoronderdelen er voor Red Bull momenteel vele malen beter uit ziet dan die bij Ferrari, zullen er voor Max Verstappen en Sergio Perez ook straffen komen in 2022. Dat beweert Red Bull-adviseur Helmut Marko in gesprek met het Duitse Motorsport-Total . "Gridstraffen zullen er ook voor ons komen en we moeten gewoon een circuit kiezen waar je relatief goed in kunt halen."

Al snel straffen

De Oostenrijker laat meteen doorschemeren waar de gridstraffen waarschijnlijk zullen worden ingelost. Ergens de komende races kunnen de straffen mogelijk al. Waarschijnlijk zal het dus Spa of Monza worden, omdat je tijdens die races makkelijk in kan halen. "Als je naar de volgende races kijkt, kom je zeker langs een circuit dat wij gekozen hebben", aldus het Red Bull-kopstuk.

Bijzondere tactiek

Overigens zou dat betekenen dat Red Bull nog snel wat motoren moet 'slijten', want momenteel zijn Verstappen en Perez bezig met hun tweede exemplaar. Pas als ze exemplaar vier in gebruik nemen, dan krijgen ze straffen. Een optie zou zijn om in België een nieuwe motor te installeren, nummer drie, om vervolgens in Monza een beroep te doen op motor nummer vier en dus een gridstraf incasseren. Dan heeft Red Bull na die race genoeg motoren in de poule om in theorie het seizoen zonder verdere straffen mee uit te zingen.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami