Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko bevestigt toekomstige gridstraffen voor Verstappen en Perez

Max Verstappen en Sergio Perez zullen net als Ferrari dit jaar gridstraffen gaan incasseren, zo meent Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Alhoewel de situatie qua gebruikte motoronderdelen er voor Red Bull momenteel vele malen beter uit ziet dan die bij Ferrari, zullen er voor Max Verstappen en Sergio Perez ook straffen komen in 2022.

Dat beweert Red Bull-adviseur Helmut Marko in gesprek met het Duitse Motorsport-Total. "Gridstraffen zullen er ook voor ons komen en we moeten gewoon een circuit kiezen waar je relatief goed in kunt halen."

Al snel straffen

De Oostenrijker laat meteen doorschemeren waar de gridstraffen waarschijnlijk zullen worden ingelost. Ergens de komende races kunnen de straffen mogelijk al. Waarschijnlijk zal het dus Spa of Monza worden, omdat je tijdens die races makkelijk in kan halen.

"Als je naar de volgende races kijkt, kom je zeker langs een circuit dat wij gekozen hebben", aldus het Red Bull-kopstuk.

Bijzondere tactiek

Overigens zou dat betekenen dat Red Bull nog snel wat motoren moet 'slijten', want momenteel zijn Verstappen en Perez bezig met hun tweede exemplaar. Pas als ze exemplaar vier in gebruik nemen, dan krijgen ze straffen.

Een optie zou zijn om in België een nieuwe motor te installeren, nummer drie, om vervolgens in Monza een beroep te doen op motor nummer vier en dus een gridstraf incasseren. Dan heeft Red Bull na die race genoeg motoren in de poule om in theorie het seizoen zonder verdere straffen mee uit te zingen.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

28 reacties

Net binnen

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"