Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko constateert een probleem: 'Agressieve Verstappen past niet bij zijn Red Bull'

Volgens Helmut Marko zijn Max Verstappen en zijn nieuwe Red Bull-bolide nog geen gelukkig huwelijk.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Aankomend weekend zal Max Verstappen in Imola de rug willen rechten, nadat hij een zwaar tegenvallend Grand Prix-weekend meemaakte in Australië. Hij viel daar, voor de tweede keer in drie races, uit en was ook daarvoor al niet echt een met zijn Red Bull RB18.

Verstappen staat inmiddels al op grote achterstand van Charles Leclerc en na afloop riep de Red Bull-coureur dat hij 45 races nodig ging hebben om Leclerc te achterhalen. In gesprek met F1 Insider wordt Red Bull-adviseur Helmut Marko geconfronteerd met die woorden, maar de Oostenrijker wil er niets van weten.

"Zo kijk ik er niet naar", reageert hij. "Beide problemen hadden verschillende oorzaken. Samen met Honda werken we hard om de problemen in de toekomst te voorkomen. Twee uitvalbeurten in drie races zijn natuurlijk wel een absolute no-go", moet Marko toegeven.

"Natuurlijk betekent het niet dat het WK voor ons voorbij is", vervolgt het Red Bull-kopstuk. "We hebben nog twintig races te gaan en in de eerste twee races van het jaar waren we van het niveau van Ferrari. Alleen in Melbourne hadden we geen schijn van kans tegen Charles Leclerc."

Verstappen ongeduldig?

De teleurstelling droop in Melbourne van het gezicht van Verstappen af, maar de Nederlander kreeg van onder meer Marko een peptalk. De Oostenrijker weet dat alles nog mogelijk is en heeft dat ook aan zijn stercoureur verteld.

"Zijn jonge leeftijd is voorbestemd voor ongeduld, maar ik heb Max verteld dat we nog twintig races te gaan hebben en er nog zo'n vijfhonderd punten in het verschiet liggen. Er is nog lang niets verloren", benadrukt Helmut, die wel begrijpt dat Ferrari momenteel een lastige tegenstander is.

"Ferrari is echter heel snel en betrouwbaar, onder alle omstandigheden. Wat betreft de banden lijkt de F1-75 vanaf het eerste moment in het juiste werkvenster te zitten. Dat is moeilijker met onze auto. Daar hebben wij veel langer voor nodig en daar gaan we aan werken."

Agressiviteit Verstappen matcht niet met RB18

Daar waar het gat tussen de Ferrari-coureurs dit jaar groter lijkt te zijn dan in 2021, is het bij Red Bull juist andersom, zo merkt Marko op. Hij wijdt dat aan de nieuwe Red Bull, die volgens hem (nog) niet goed past bij Verstappen.

"Vreemd genoeg is het bij ons andersom. Sergio Perez zit veel dichter op Max dan vorig jaar. De eenvoudige verklaring is dat deze auto's met minder downforce de ene coureur beter liggen dan de andere. Sainz is een intelligente en harde werker en zal zijn achterstand uiteindelijk wegpoetsen", denkt de Oostenrijker.

"Perez is erg blij met de afstelling van zijn auto, maar Max heeft het er moeilijker mee. Hij heeft de juiste balans nog niet gevonden en heeft daarom nog niet het volste vertrouwen in zijn Red Bull-bolide. Zijn agressieve rijstijl gaat nog niet helemaal samen met de nieuwe auto's", aldus Marko.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull