Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko constateert een probleem: 'Agressieve Verstappen past niet bij zijn Red Bull'

Volgens Helmut Marko zijn Max Verstappen en zijn nieuwe Red Bull-bolide nog geen gelukkig huwelijk.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Aankomend weekend zal Max Verstappen in Imola de rug willen rechten, nadat hij een zwaar tegenvallend Grand Prix-weekend meemaakte in Australië. Hij viel daar, voor de tweede keer in drie races, uit en was ook daarvoor al niet echt een met zijn Red Bull RB18.

Verstappen staat inmiddels al op grote achterstand van Charles Leclerc en na afloop riep de Red Bull-coureur dat hij 45 races nodig ging hebben om Leclerc te achterhalen. In gesprek met F1 Insider wordt Red Bull-adviseur Helmut Marko geconfronteerd met die woorden, maar de Oostenrijker wil er niets van weten.

"Zo kijk ik er niet naar", reageert hij. "Beide problemen hadden verschillende oorzaken. Samen met Honda werken we hard om de problemen in de toekomst te voorkomen. Twee uitvalbeurten in drie races zijn natuurlijk wel een absolute no-go", moet Marko toegeven.

"Natuurlijk betekent het niet dat het WK voor ons voorbij is", vervolgt het Red Bull-kopstuk. "We hebben nog twintig races te gaan en in de eerste twee races van het jaar waren we van het niveau van Ferrari. Alleen in Melbourne hadden we geen schijn van kans tegen Charles Leclerc."

Verstappen ongeduldig?

De teleurstelling droop in Melbourne van het gezicht van Verstappen af, maar de Nederlander kreeg van onder meer Marko een peptalk. De Oostenrijker weet dat alles nog mogelijk is en heeft dat ook aan zijn stercoureur verteld.

"Zijn jonge leeftijd is voorbestemd voor ongeduld, maar ik heb Max verteld dat we nog twintig races te gaan hebben en er nog zo'n vijfhonderd punten in het verschiet liggen. Er is nog lang niets verloren", benadrukt Helmut, die wel begrijpt dat Ferrari momenteel een lastige tegenstander is.

"Ferrari is echter heel snel en betrouwbaar, onder alle omstandigheden. Wat betreft de banden lijkt de F1-75 vanaf het eerste moment in het juiste werkvenster te zitten. Dat is moeilijker met onze auto. Daar hebben wij veel langer voor nodig en daar gaan we aan werken."

Agressiviteit Verstappen matcht niet met RB18

Daar waar het gat tussen de Ferrari-coureurs dit jaar groter lijkt te zijn dan in 2021, is het bij Red Bull juist andersom, zo merkt Marko op. Hij wijdt dat aan de nieuwe Red Bull, die volgens hem (nog) niet goed past bij Verstappen.

"Vreemd genoeg is het bij ons andersom. Sergio Perez zit veel dichter op Max dan vorig jaar. De eenvoudige verklaring is dat deze auto's met minder downforce de ene coureur beter liggen dan de andere. Sainz is een intelligente en harde werker en zal zijn achterstand uiteindelijk wegpoetsen", denkt de Oostenrijker.

"Perez is erg blij met de afstelling van zijn auto, maar Max heeft het er moeilijker mee. Hij heeft de juiste balans nog niet gevonden en heeft daarom nog niet het volste vertrouwen in zijn Red Bull-bolide. Zijn agressieve rijstijl gaat nog niet helemaal samen met de nieuwe auto's", aldus Marko.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen