Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vol ongeloof door Red Bull-reeks: "Eigenlijk is dit gewoon onmogelijk!"

Twaalf races, twaalf overwinningen voor Red Bull. Adviseur Helmut Marko kan het eigenlijk niet geloven.

Ongeslagen is Red Bull begonnen aan de zomerstop, die er inmiddels bijna weer op zit. Terwijl we nog éven geduld moeten hebben voor de tweede seizoenshelft van de Formule 1, neemt Helmut Marko uitgebreid de tijd om terug te blikken op de eerste helft. Er kan niet anders geconcludeerd worden dat deze geslaagd is voor Red Bull.

Een 100% winratio, 12 races, en een dertiende op rij als je de GP van Abu Dhabi vorig jaar meerekent. "Met deze overwinningsreeks geniet je steeds meer", zo begint een tevreden Marko in gesprek met Motorsport Magazin. "Met elke overwinning wordt er wel een ander record gevestigd of een andere gebeurtenis gevierd."

"Normaal gesproken besteden we niet zo veel aandacht aan deze statistieken, maar nu geniet iedereen er keihard van", zegt de tevreden man uit Graz, kijkend naar 10 overwinningen voor Max Verstappen en 2 voor Sergio Perez.

Onmogelijke prestatie

Dat Red Bull nergens een zege heeft laten liggen, is volgens Marko niet te geloven. "Dit hield men niet voor mogelijk! Eigenlijk is het onmogelijk, als we alles meenemen: de techniek, de verschillende circuits, de safety cars... zelfs een ongelukkig moment om de strategie te verpesten", aldus Marko vol ongeloof over het winratio van 100%.

"En toch zijn we er in geslaagd. En nu? Natuurlijk gaan we door en proberen we de reeks voort te zetten..."

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"