Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko heeft goed nieuws over motor- en DRS-problemen Verstappen

Red Bull-adviseur Helmut Marko blikt met een goed gevoel terug op de eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Ja, er waren wat issues voor Max Verstappen, maar na ingrijpen door Red Bull zal Marko daar niet meer van wakker liggen.

Verstappen Marko Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen stuitte in de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op een tweetal problemen: er waren opnieuw problemen met het DRS-systeem op zijn achtervleugel en de hagelnieuwe Red Bull Powertrains-motor sputterde ook even tegen, met een spin voor de Nederlander tot gevolg.

Reden voor zorgen? Die vraag legde Motorsport-Magazin voor aan Helmut Marko, die met dubbel goed nieuws antwoordt: "Met een nieuwe motor duurt het altijd even voordat die op de juiste manier is afgesteld. In de tweede vrije training was er vervolgens al niks meer aan de hand", aldus de Oostenrijker.

DRS-probleem opgelost volgens Marko

En hoe zit het dan met dat DRS-systeem? Het is nu al het derde weekend op rij dat het systeem Verstappen op enig moment parten speelt. In VT1 klapperde het systeem alle kanten op: "Dat is nu vastgezet en opgelost", verzekert Marko de Duitse F1-fans.

Marko geeft bovendien aan dat het niet hetzelfde probleem is als in Barcelona enkele weken geleden, om vervolgens te constateren wat ook veel Nederlandse fans zal opvallen: "Het is een andere vleugel dan we hadden in Barcelona, maar Sergio Perez en Verstappen rijden wel met identieke vleugels en toch is het steeds Max die door dit soort problemen getroffen wordt."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt