Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Marko hint naar verrassende terugkeer Albon in F1

De carrière van Alexander Albon is, ondanks de contractverlenging van Sergio Perez, nog niet voorbij. Dat benadrukt Helmut Marko.

Albon Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda
Eind 2020 werd Alexander Albon na een teleurstellend seizoen geslachtofferd door Red Bull. De Britse Thai kon het naast Max Verstappen niet bolwerken en reed vaak op grote achterstand van de Nederlander. Hij werd daarom vervangen door Sergio Perez, terwijl Albon zelf als reserve- en ontwikkelingscoureur van het team verder ging. Ook kreeg hij een DTM-zitje.

Vanaf het begin was Albon echter vastberaden om weer in de Formule 1 terug te keren, maar nu Perez zijn contract met een jaar heeft verlengd, lijkt aan die droom een einde te komen. De coureur informeerde al bij IndyCar- en Formule E-teams naar een mogelijk stoeltje, maar misschien kan Helmut Marko nog een konijn uit zijn hoge hoed toveren.

De Oostenrijker is er in ieder geval zeker van dat de carrière van Albon in de Formule 1 nog niet voorbij is, zo vertelt hij aan de Krone Zeitung. "Alex is een talent en we hebben hem nog zeker niet afgeschreven na zijn periode in de Formule 1 met Red Bull. Hij zal een nieuwe kans krijgen in de koningsklasse van de autosport, waar dan ook", zo benadrukt hij.

Als het gaat om een Red Bull-zitje zijn er echter meerdere kapers op de kust. Ook Liam Lawson, teamgenoot van Albon in de DTM-klasse, aast op een stoeltje bij AlphaTauri of Red Bull. "Hij is ook enorm getalenteerd en pas 19 jaar oud. Toch heeft hij zich al bewezen in de top van de DTM-klasse en hij heeft al Formule 2-races gewonnen. Hij komt wat ervaring te kort, maar hij is zeker een man voor de toekomst."

RacingNews365 heeft al wat meer informatie weten te vergaren over een mogelijke, verrassende Formule 1-bestemming voor Alexander Albon. Hou de site daarvoor in de gaten!

Ook interessant:

Er had gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps

Had er niet gewoon geracet moeten worden op Spa-Francorchamps? Het is de vraag die centraal staat, maar bij lange na niet de enige vraag die gesteld wordt in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365. Zo wordt ook besproken of Max Verstappen deze overwinning mag koesteren. En oh ja, die fout van Sergio Perez? Hoe onhandig was dat wel niet? Is zijn contract niet te vroeg verlengd?

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull