Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko hoopt op Verstappen, maar houdt 'joker' Perez achter de hand

Helmut Marko heeft de doelen van Red Bull al enkele jaren niet meer bijgesteld. De wereldtitel is het doel. Als Max Verstappen die binnenhaalt, top! Maar Marko rekent ook niet helemaal buiten Sergio Perez.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull wil in 2021 opnieuw voor de wereldtitel in de Formule 1 gaan, dat mag geen verrassing heten. Red Bull-adviseur Helmut Marko sluit daarbij niet uit dat Max Verstappen concurrentie krijgt van meer tegenstanders dan alleen Mercedes, zo laat hij weten in gesprek met het Duitse RTL. Als hem gevraagd wordt in zijn glazen bol te kijken en aan te geven wie er wereldkampioen wordt, geeft hij als volgt antwoord.

"Ik hoop op een tweestrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar misschien dat Sergio Perez wel de joker is in deze. Of misschien laat Ferrari een wederopstanding zien", aldus de Oostenrijker. "Natuurlijk hoop ik op Vertappen, maar vooral ook op een meer gelijk speelveld dan in recente jaren."

Dat Marko niet buiten Perez wil rekenen blijkt ook wel uit zijn woorden in hetzelfde vraaggesprek: "Red Bull is niet langer meer een eenmansteam. We beschikken nu over een coureur die dicht op Verstappens huid zal zitten, waardoor we niet langer meer eenmansteam zijn. We hebben er alles aan gedaan om al onze zwakten uit te bannen", aldus Marko. Het zijn woorden die gelezen kunnen worden als een flinke sneer aan het adres van Alexander Albon en in zekere zin ook aan diens voorganger, Pierre Gasly.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?