Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Inhaalactie Verstappen was buitenaards"

Red Bull-adviseur Helmut Marko was in zijn nopjes na afloop van de Grand Prix van Australië. Het optreden van Max Verstappen en de kracht van de Honda-motor stemde hem tevreden.

Inhaalacties op het stratencircuit in Melbourne zijn uiterst schaars en inhaalacties in de top van het deelnemersveld nog schaarser. Een van de lichtpuntjes van de Australische Grand Prix van 2019 vormde dan ook de inhaalactie van Max Verstappen op Sebastian Vettel.

Helmut Marko, teamadviseur van Red Bull, was naderhand lyrisch over de actie. "Max reed een fantastische race. Zijn inhaalactie op Vettel was buitenaards." De Oostenrijker was erg tevreden over het optreden van Verstappen, maar beseft dat het gat met Mercedes nog lang niet gedicht is. "Ons doel is om vijf races te winnen dit seizoen, maar dat is wel het minimale. Ik kijk uit naar Bahrein, wat een totaal ander circuit is dan Melbourne. Hopelijk zijn we ook daar competitief, maar voorlopig bekijken we het per race." Bekijk hier nog een keer de mooie inhaalactie van Max Verstappen:

712QFLVZOy8

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi