Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko klaar met dezelfde vraag: "Val me er niet mee lastig!"

Helmut Marko had weinig te klagen over de prestaties van Red Bull Racing in Japan. Volgens de adviseur overtrof het raceweekend alle verwachtingen, al was hij niet te spreken over hoe anderen soms op de feiten vooruit lopen. Toch zorgde de soevereiniteit van Max Verstappen ook dit raceweekend weer voor een mooi einde.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull heeft met Max Verstappen een fantastische troef in handen, en ook in Suzuka kwam de Nederlander weer goed tot zijn recht. Tijdens de kwalificatie kwam teamgenoot Sergio Perez nog in de buurt, maar de regerend wereldkampioen zag de race als de perfecte gelegenheid om de concurrentie op hun plek te zetten. En met succes, want hij kwam met een voorsprong van ruim twaalf seconden over de eindstreep. De dominantie van Verstappen is stiekem normaal geworden na de uitstekende resultaten van de afgelopen maanden, maar dat neemt niet weg dat Red Bull het nog altijd geweldig doet.

Ook Helmut Marko zag in Japan dat het, zelfs na de uitvalbeurt van Verstappen in Australië, allemaal weer op rolletjes loopt. "Ik kan eigenlijk niets vinden om over te klagen," benadrukt de adviseur tegenover oe24. "Alles was perfect, echt tot en met de laatste ronde. Zelfs de pitstops waren weer ongelooflijk, want drie daarvan zaten binnen twee seconden."

Toch wil Marko zoals gewoonlijk niet op de feiten vooruit lopen, en hij kan het dan ook niet waarderen dat anderen dat wel doen. Als hem wordt gevraagd of de concurrentie hem al feliciteert met de titel, reageert hij dan ook stellig: 'Val me daar nou niet mee lastig!"

Verstappens soevereiniteit biedt geen garantie

Het is namelijk niet de eerste keer dat Marko deze vraag te horen kreeg, want na de uitstekende dominantie die Verstappen in 2023 liet zien verwacht men toch dat hij ook dit seizoen de titel weer zal pakken. Na de Grand Prix van Japan laaide die tendens ook weer op. Toch is Marko het daar niet mee eens. "We hebben nog maar vier races gereden, er komen er nog twintig aan. In Melbourne zagen we al hoe snel alles fout kan gaan, en Ferrari is ontzettend sterk én betrouwbaar." De adviseur durft het daarom nog niet van de daken te schreeuwen: "We mogen hen nog niet afschrijven."

Toch weet Marko dat Red Bull een bijzonder wapen aan hun kant heeft, en dat is niemand minder dan Verstappen. Mercedes-teambaas Toto Wolff sprak zich eerder al uit over het spektakel Verstappen, en ook Marko sluit zich daar nu bij aan. "Ik heb dat al zo vaak gezegd: we hebben een goede auto, maar Verstappen maakt dan weer het verschil. In Suzuka was het allemaal al snel duidelijk, maar dan doet hij er nog een schepje bovenop door de snelste ronde neer te zetten op oudere banden."

Volgens Marko heeft dat maar één reden: "Dat is geen grap. Hij waarschuwt de concurrentie: 'Hallo, jullie zijn er alleen om tweede te worden!'"

Ook interessant:

Onaantastbare Verstappen rijdt dwars door alle Red Bull-stormen heen

Na het debacle in Australië sloeg Max Verstappen keihard terug tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander pakte poleposition, verdween aan de horizon en reed en passant ook nog eens de snelste raceronde. Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken zijn bijzondere prestaties in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"