Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko komt terug op Lawson-uitspraken: "Heeft niets met Perez te maken"

Wie zit er in 2025 in een Red Bull? De kans is 100 procent dat één van deze stoeltjes 'gewoon' door Max Verstappen bezet gehouden wordt. En dus is het vechten voor die tweede plek bij het topteam, want er zijn kandidaten in overvloed.

Perez Crash Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez moet op zijn tellen letten. De afgelopen twee raceweekenden (waarvan één een sprintweekend was) heeft de Mexicaan maar één punt weten te scoren voor het team van Red Bull. Tijdens de Grand Prix van Japan viel hij uit en in de Grand Prix van Qatar kwam hij niet verder dan een 10e plek, wat goed was voor één puntje nadat hij tijdens de sprintrace op de zaterdag ook al uitviel. Hierdoor kon Max Verstappen vroegtijdig op de zaterdag al zijn wereldkampioenschap vieren.

Nu is Red Bull-adviseur Helmut Marko de afgelopen tijd al vaker in het nieuws geweest omtrent zijn uitspraken over Sergio Perez. Het is namelijk niet zo gek dat de Mexicaan beter moet gaan presteren; er staan namelijk meerdere coureurs klaar om zijn stoeltje over te nemen. Zo hebben we bij AlphaTauri Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo die wel van een promotie dromen, maar ook Liam Lawson doet goede zaken na een geslaagde invalbeurt bij AlphaTauri.

"Er kan van alles gebeuren"

Zo zei hij eerder tegenover Kleine Zeitung dat Lawson sowieso een stoeltje zal hebben in 2025, zonder te specificeren welk stoeltje: "Hij is een keiharde racer en één van de sterkste coureurs die ik ooit een duel aan heb zien gaan. Met de rol als reservecoureur heeft hij volgend jaar wederom een grote taak. Maar uiterlijk in 2025 zit hij sowieso in een Formule 1-wagen."

In gesprek met ORF (de Oostenrijkse publieke omroep) kwam de Red Bull-adviseur nog even terug op deze uitspraak: "Je hebt drie coureurs in het AlphaTauri-team en Lawson is reservecoureur voor vier auto's. Er kan dus van alles gebeuren. Ik denk niet specifiek dat het met Perez te maken heeft, het is eigenlijk een logisch vervolg dat Lawson vroeg of laat in de Formule 1 komt."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen