Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko looft Nederlandse fans: "Oranje-invasie was adembenemend"

Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat Max Verstappen zijn zesde Grand Prix-overwinning op zijn naam wist te schrijven. In Oostenrijk werd de Nederlander aangemoedigd door een zee aan oranje fans, die grote indruk maakten op Helmut Marko.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Helmut Marko was na afloop van de Oostenrijkse Grand Prix erg te spreken over de Nederlandse fans. "Alle fans waren extreem enthousiast en tegelijkertijd heel vreedzaam. Het was prachtig om die oranje-invasie op de Red Bull Ring te mogen aanschouwen."

"Toen ik samen met wat Honda-medewerkers voor de Red Bull-pitbox stond, scandeerde het Nederlandse publiek de naam van de Japanse motorleverancier. Niet alleen Red Bull, maar ook Honda is zeer geliefd bij de oranje fans. Het was een fantastisch weekend in Spielberg", vertelt de Oostenrijker al glunderend tegenover motorsport.com.

Of de zegetocht van Verstappen in Oostenrijk de beste race ooit was in de geschiedenis van Red Bull durft Marko niet te zeggen. "Maar hij staat zeker in de top drie. Het is niet de eerste indrukwekkende comeback van een Red Bull-coureur. De zege in Oostenrijk was dit jaar in ieder geval stukken mooier dan die van vorig seizoen. Toen vielen beide Mercedes-coureurs uit door technische problemen, maar deze keer hebben we iedereen op eigen kracht in weten te halen", aldus Marko.

7 reacties

    Breaking De ware redenen waarom Ricciardo vertrok bij Red Bull