Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko maakt zich geen zorgen over Verstappen: "Podium is al binnen"

Max Verstappen begint de Grand Prix van Groot-Brittannië op de vierde plaats, achter alle drie de Britse thuisrijders. Toch maakt Helmut Marko zich geen zorgen. Sterker nog, de Oostenrijkse adviseur is van mening dat een podiumplaats al zo goed als zeker is.

Marko Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen liep al vrij vroeg in de kwalificatie schade op aan zijn RB20. Daardoor kon de Nederlander nooit echt een aanval doen op de poleposition in Silverstone. Toch is Helmut Marko positief gestemd. De Oostenrijkse adviseur ziet een belangrijk voordeel voor Red Bull en Verstappen.

"Wij hebben een compromis gesloten," zo vertelt Marko aan Motorsport-Magazin.com, wanneer hem gevraagd wordt of Red Bull met de voorspelde regen rekening heeft gehouden. "Ik denk niet dat wij zo extreem zijn gegaan, zoals bijvoorbeeld Mercedes wel heeft gedaan."

Om die reden sluit Marko Mercedes ook uit in de strijd om de zege in Silverstone: "Ik denk dankzij die grote vleugel van Mercedes, dat McLaren onze grootste concurrent is. Of juist wij voor hen. Wij moeten er wel eerst voorbij komen. We gaan de gegevens analyseren, maar hebben P4 in handen. Al met al zeer tevreden, gezien de omstandigheden."

Marko is zelfs zo positief dat hij één ding zeker weet: "Het podium? Die is al binnen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"