Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Misschien wint Red Bull wel vijf races op rij"

Red Bull heeft momenteel de wind flink in de zeilen. Het team van onder andere Max Verstappen won de laatste drie Formule 1 Grands Prix en wat Helmut Marko betreft blijft het daar niet bij.

SI202106200430 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vooruitblikkend op de Formule 1 Grand Prix van Stiermarken, geeft Helmut Marko aan dat het voor Red Bull zeer goed mogelijk is dat de reeks van drie overwinningen op rij wordt uitgebreid tot vijf overwinningen op rij: "We waren in het verleden altijd goed op de Red Bull Ring", zo vertelt de Oostenrijker op ServusTV. De Red Bull-adviseur en talentscout vestigt zijn hoop daarbij voor een groot deel op Honda.

"De Honda-turbo heeft hier (door de grote hoogte, red.) meer vermogen dan die van de concurrentie, waaronder ook Mercedes. We kijken dan ook met vertrouwen uit naar de komende twee races. Misschien dat we er zelfs vijf Grand Prix-overwinningen op rij van kunnen maken."

Volgens Marko snijdt het mes van het succes van Red Bull aan twee kanten. Red Bull vaart er wel bij, terwijl Mercedes incasseert: "Door onze goede performance staat Mercedes onder druk en dat is men daar niet gewend. Ze hadden bovendien altijd wat over voor wat betreft het motorvermogen, maar dankzij Honda is dat ook niet meer het geval."

Red Bull moet dus vooral doorgaan op de ingeslagen weg: "We moeten het momentum in ons voordeel gebruiken. Ons pakket klopt. Vergeet ook niet dat we in Bakoe een zekere overwinning (voor Verstappen, niet voor Perez, red.) zijn kwijtgeraakt, anders was onze voorsprong op Mercedes nóg groter."

Ook interessant:

De Red Bull Ring is het circuit waar de coureurs het minst lang over een rondje doen. Met slechts twee linkerbochten is dat misschien ook niet verwonderlijk. Max Verstappen won er al twee keer, in 2018 en 2019. Wat er nodig is voor een goed rondje? Rudy van Buren laat het je zien.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen