Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko na uitvallen Verstappen: "Aan Perez' data hebben we op vrijdag niet veel"

Max Verstappen kende een dramatisch begin van het Nederlandse Grand Prix-weekend. Helmut Marko zag dat Red Bull daardoor weinig had aan de eerste vrije training, ook al was Sergio Perez op de baan. Mercedes maakte tegelijkertijd indruk op de Red Bull-adviseur.

Het is een gekkenhuis in Zandvoort, zo merkt ook Helmut Marko in gesprek met de Oostenrijkse TV op. Hij ziet echter ook dat zijn stercoureur, Max Verstappen, de aanleiding van al het feestgedruis, er geen last van heeft. "De druk heeft geen invloed op Max, op geen enkele manier. Ik heb dit pas een keer eerder op deze manier gezien. Dat was in Brazilië, voor Senna", glundert hij. Het weekend begon helaas niet lekker voor de Nederlander, want al na enkele ronden in VT1 viel hij stil. Marko vertelt. "We moeten de versnellingsbak uit elkaar halen en daardoor zullen we te weten komen wat de oorzaak is. Het heeft niets te maken met het werk dat we voor VT1 aan de versnellingsbak hebben verricht ." "De gegevens van de eerste paar ronden waren echter veelbelovend", aldus de Red Bull-adviseur.

Perez niet geschikt als meetpunt

Sergio Perez kon wel de hele eerste training afwerken, maar Marko is goudeerlijk: dat zegt vrij weinig over de kansen van Red Bull. "Na de eerste vrije training was het lastig te zeggen. Sergio zit op vrijdag meestal minstens een seconde achter Max, dus de gegevens waren maar van beperkte waarde." "Wat Verstappen echter in de eerste ronden liet zien, zorgt voor optimisme dat we vooraan mee kunnen doen", aldus de Oostenrijker, die op vrijdag vooral onder de indruk was van Mercedes. "Mercedes is duidelijk sterk hier. Niet alleen over een enkele snelle ronde, maar ook de lange run van Russell was indrukwekkend."

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen