Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko onder indruk van Perez: "Hij was de snelste op de longruns"

Het hoge woord is eruit: Sergio Perez voldoet aan alle verwachtingen bij Red Bull. Helmut Marko wijdt uit over de indruk die de Mexicaan op het team heeft achtergelaten.

Perez bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de schaduw van Max Verstappen heeft Sergio Perez een prima wintertest beleefd. Red Bull-baas Helmut Marko is in zijn nopjes met de Mexicaan en zag dat hij erg snel was.

"We zijn ontzettend tevreden met hem", zegt Marko tegen de geassocieerde F1 media outlet Motorsport-Magazin. "Hij reed een hele goede longrun, de snelste zelfs."

De Red Bull-baas is nog niet klaar met het prijzen van Perez, die hij een uitstekende aanwinst vindt. "Wat er over hem wordt gezegd - dat hij een bandenfluisteraar is - is uitgekomen. Ook met zijn feedback over de banden, hij weet exact aan te geven wat er gebeurt. We gaan er vanuit dat hij erg sterk zal zijn in de race."

Er is nog wel een punt van twijfel. Perez staat niet bekend als kwalificatiewonder en Marko heeft nog geen goed beeld gekregen op dat vlak, omdat de omstandigheden er niet naar waren. "We kunnen geen oordeel geven over zijn kwalificatiesnelheid. Op de eerste dag deed hij een aerodynamisch programma en en op de derde dag in de ochtend waren de omstandigheden niet vergelijkbaar met de middag."

Dat Red Bull heeft gebroken met de traditie om de voorkeur te geven aan coureurs uit eigen stal, vindt de Oostenrijker de juiste beslissing. "Het werkte niet (met Albon, red.). Het was ons toen duidelijk dat we twee sterke coureurs nodig hebben om voor het kampioenschap te vechten. Op het gebied van strategie en tactiek is dit een absolute must. Anders rijdt Verstappen in zijn eentje tegen twee auto's."

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten