Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko onthult 'enorme schade' aan Red Bull-bolide Verstappen en Perez

De vrijdag van het Grand Prix-weekend in Frankrijk was een relatief dure voor Red Bull, want beide coureurs liepen schade op toen ze op Paul Ricard over de kerbstones heen rijden. Marko geeft zijn reactie na afloop van de vrijdag in Le Castellet.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Max Verstappen eindigde de vrijdag op een halve seconde achterstand van de snelste Ferrari-man Carlos Sainz, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt zich daar geen zorgen om, zo vertelt hij vrijdagavond aan onder meer RacingNews365.

"Kijk naar de longruns! Die waren heel goed. De meeste teams hebben bovendien hun snelste rondetijden neergezet in hun tweede snelle ronde". legt Marko uit.

Daarmee doelt hij op het feit dat Verstappen zijn snelste ronde neerzette bij zijn eerste poging. Bij de tweede poging maakte de Nederlander wat foutjes. Kijkend naar het patroon van de andere coureurs, had de Red Bull-coureur dus sneller moeten kunnen gaan.

Marko maakt zich in ieder geval niet druk. "Het belangrijkste is de lange run. Sainz wisselt bovendien van motor, dus in het slechtste geval is Verstappen tweede in de kwalificatie. Zijn lange run was veelbelovend. Voor de poleposition krijg je geen punten!"

Schade aan Red Bull-bolides

Aan het begin van de tweede vrije training bleven Verstappen en Perez lang staan in de pitbox, terwijl de rest van het veld al meteen de baan op ging. Dat kwam omdat beide auto's schade hadden opgelopen tijdens de eerste oefensessie. Zware schade, zo vertelt Marko.

"We hebben de vloer op moeten lappen, omdat beide coureurs over de kerbs zijn gereden. Beide bolides hebben enorme schade opgelopen door één keer over de kerbstones te rijden. We hebben de schade gerepareerd, het gaat nu, maar in de race verlies je zo natuurlijk veel tijd."

In de strijd met Ferrari zal het in ieder geval weer spannend worden, benadrukt Marko. "We zitten op gelijke hoogte", aldus de 79-jarige Oostenrijker.

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen