Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko onthult 'enorme schade' aan Red Bull-bolide Verstappen en Perez

De vrijdag van het Grand Prix-weekend in Frankrijk was een relatief dure voor Red Bull, want beide coureurs liepen schade op toen ze op Paul Ricard over de kerbstones heen rijden. Marko geeft zijn reactie na afloop van de vrijdag in Le Castellet.

Max Verstappen eindigde de vrijdag op een halve seconde achterstand van de snelste Ferrari-man Carlos Sainz, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko maakt zich daar geen zorgen om, zo vertelt hij vrijdagavond aan onder meer RacingNews365 . "Kijk naar de longruns! Die waren heel goed. De meeste teams hebben bovendien hun snelste rondetijden neergezet in hun tweede snelle ronde". legt Marko uit. Daarmee doelt hij op het feit dat Verstappen zijn snelste ronde neerzette bij zijn eerste poging. Bij de tweede poging maakte de Nederlander wat foutjes. Kijkend naar het patroon van de andere coureurs, had de Red Bull-coureur dus sneller moeten kunnen gaan. Marko maakt zich in ieder geval niet druk. "Het belangrijkste is de lange run. Sainz wisselt bovendien van motor, dus in het slechtste geval is Verstappen tweede in de kwalificatie. Zijn lange run was veelbelovend. Voor de poleposition krijg je geen punten!"

Schade aan Red Bull-bolides

Aan het begin van de tweede vrije training bleven Verstappen en Perez lang staan in de pitbox, terwijl de rest van het veld al meteen de baan op ging. Dat kwam omdat beide auto's schade hadden opgelopen tijdens de eerste oefensessie. Zware schade, zo vertelt Marko. "We hebben de vloer op moeten lappen, omdat beide coureurs over de kerbs zijn gereden. Beide bolides hebben enorme schade opgelopen door één keer over de kerbstones te rijden. We hebben de schade gerepareerd, het gaat nu, maar in de race verlies je zo natuurlijk veel tijd." In de strijd met Ferrari zal het in ieder geval weer spannend worden, benadrukt Marko. "We zitten op gelijke hoogte", aldus de 79-jarige Oostenrijker.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'