Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen

Max Verstappen kende een moeizame kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië en moest dan ook nog dealen met een uitstapje door het grind. Helmut Marko onthult hoe groot de schade aan de RB20 van Verstappen was.

Verstappen Wet Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen sleepte een vierde startplek uit het vuur voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Toch ging dat zeker niet zonder slag of stoot, want de Nederlander liep al grote schade op aan zijn RB20 in het eerste deel van de kwalificatie. Red Bull-adviseur Helmut Marko is desondanks blij met een plek op de tweede startrij.

"Ik ben in de wolken. Max kwam in bocht negen buiten de baan terecht en liep schade op die ongeveer rond de 100 punten downforce lag. De monteurs hebben gedaan wat er in deze korte tijd mogelijk was qua reparatiewerk. Voor de rest hebben we nog wat aangepast aan de vleugelafstellingen en zo konden we de schade voor het laatste deel van de kwalificatie terugbrengen tot ongeveer 20 procent. En dan is de vierde plaats sensationeel", zo vertelt Marko bij Sky DE.

En hoeveel scheelt dat dan in rondetijd? Marko geeft daar niet echt antwoord op, maar geeft wel een voorbeeld van hoeveel punten downforce qua tijd kan opleveren. "We hebben een update gebracht die zes downforcepunten telt en dat was ongeveer een halve tiende." Dan kan al snel de rekensom worden gemaakt dat Verstappen heel wat tijd verloor.

Daarna gaat Marko nog in op het gedrag van de RB20. "De auto is giftig. De auto reageert vooral niet altijd op dezelfde manier. De wind speelt ook een rol. We zitten zeker weten aan de limiet. Ik denk eigenlijk niet dat polepositie mogelijk was geweest, maar misschien wel P2", zo sluit de Oostenrijker af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"