Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko onthult meesterplan Red Bull dat Verstappen aan zege hielp

Al vroeg in de race leek het erop dat Max Verstappen er alleen voor zou komen te staan tijdens de Franse Grand Prix. Sergio Perez liet een aanzienlijk gat vallen, maar nu blijkt dat dat allemaal was gepland.

Verstappen Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Max Verstappen, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas vooraan het veld op elkaars hielen zaten en streden om de leiding, bleef Sergio Perez aan het begin van de Formule 1-race achter. De Mexicaan leek het tempo van de drie leiders niet te kunnen volgen en reed op ruim vijf seconden achterstand van de kopgroep.

Nu blijkt dat het allemaal vooropgezet spel was. Checo deed het rustig aan op aanraden van het team, zodat hij later in de race nog aan kon vallen, maar tegelijkertijd ook kon voorkomen dat de Mercedes-coureurs voor een tweede pitstop gingen. Helmut Marko legt in gesprek met het Oostenrijkse Servus TV uit.

"Al vroeg in de race gingen we de kant van een tweede pitstop voor Verstappen op, door Perez langer op de baan te laten", legt hij uit. Doordat de Mexicaan zeven (in het geval van Bottas) en vijf (in het geval van Hamilton) ronden later naar binnen ging dan de Mercedes-coureurs, kon hij met versere banden ervoor zorgen dat een tweede pitstop geen mogelijkheid, of in ieder geval een lastigere mogelijkheid was voor de Mercedes-coureurs.

Voor Verstappen was dat natuurlijk geen probleem, want Perez zou zijn teamgenoot zonder twijfelen voorbij laten. En dus kon hij na zijn pitstop zo aan Checo voorbij en de jacht op Bottas en Hamilton openen. "Zonder Perez, als hij daar niet voor open had gestaan, hadden we dit nooit klaar kunnen spelen."

Ook Marko zat aan het einde van de race nog even met geknepen billen, erkent hij. "We dachten dat we Hamilton met drie ronden te gaan in zouden halen, dus het was echt zenuwslopend. Maar de strategie, de pitstop en natuurlijk de uitvoering van Verstappen waren perfect. Dan komt alles uiteindelijk samen", zo geniet hij.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team