Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko: "Er is een financieel noodplan voor Formule 1-teams"

Helmut Marko is van mening dat er zelfs een scenario is waarin de huidige coronacrisis financieel gezien voordeel op kan leveren voor de verscheidene Formule 1-teams. Mocht het nodig zijn, dan is er in ieder geval een financieel noodplan voor teams in financiële problemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Dat Helmut Marko een uitgesproken persoon is, dat is al meer dan eens gebleken. Ook over de heersende coronacrisis heeft hij zich de afgelopen periode al meerdere keren uitgelaten. Zo claimde de Oostenrijker dat hij zelf het virus heeft gehad, dat Max Verstappen er bang voor zou zijn en dat het allemaal maar overdreven is.

Daar waar er veel stemmen opgaan dat de huidige situatie de F1-teams veel geld zal kosten, zo denkt de Oostenrijkse Red Bull-adviseur dat het allemaal wel mee valt, zeker nu de Formule 1-bazen maatregelen hebben genomen.

"Formule 1 heeft goed ingegrepen door de zomerstop naar voren te halen en de invoering van de regels uit te stellen. Alle testdagen zijn bovendien geschrapt, waardoor alle teams al met al binnen de budgets zullen blijven. Geen enkel team loopt financiële risico's. Er is namelijk ook een financieel noodplan, dat de teams ondersteunt met één miljoen dollar wanneer dat nodig is."

De kans bestaat dat het komende Formule 1-seizoen zelfs pas aan het begin van 2021 eindigt. Ook een goed plan, zo denkt Marko. "Waarom niet!", zo laat hij optekenen tegenover de Kleine Zeitung. "We schrappen de testdagen en gaan gewoon verder met het volgende seizoen. Op die manier kan de coronacrisis de F1-teams zelfs nog tijd en geld besparen!", aldus de Oostenrijker.

1 reactie