Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko op zijn hoede voor Mercedes: "Maar als Red Bull op Silverstone ook wint..."

Helmut Marko doet zijn best om met beide benen op de grond te blijven staan na enkele dominante Red Bull-weken. Hij houdt nog steeds rekening met Mercedes, maar als Red Bull in Silverstone weet te winnen, dan kan het bijna niet meer misgaan.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na vijf overwinningen in vier races tijd zijn de rollen in het kampioenschap compleet omgedraaid. Red Bull en Max Verstappen gaan aan de leiding in de kampioenschappen en Mercedes ziet haar achterstand steeds groter worden. Ondanks de dominante vertoning van Red Bull afgelopen weekend probeert Helmut Marko in gesprek met Motorsport Magazin niet te hoog van de toren te blazen.

Wat kan Red Bull nog tegenhouden, wordt hem gevraagd. "Er zullen weer andere soorten circuits en andere soorten bandencompounds komen. Kijk maar naar McLaren: als alles voor hen samenkomt, dan doen ze opeens mee. We weten hoe sterk Mercedes is en wat ze nog kunnen bereiken, maar het is bemoedigend dat we afgelopen weekend zo soeverein gewonnen hebben", begint Marko zijn verhaal.

Nu Red Bull dominanter en dominanter lijkt te worden, kan het team misschien al wat vroeger de focus verleggen naar 2022 als het aankomt op de ontwikkeling. Niet dus. Red Bull denkt daar geen seconde aan.

"Nee, wij hebben niets veranderd aan ons ontwikkelingsschema, ook al probeert Toto ons bang te maken dat we volgend jaar tijd gaan verliezen met de nieuwe wagen", lacht de Red Bull-adviseur. "Wij houden ons vast aan het plan dat we in eerste instantie hadden uitgestippeld, want dat verzekert ons ervan dat de auto beter blijft worden. Tegelijkertijd heeft het allemaal geen invloed op de ontwikkeling voor 2022", meent hij.

Over anderhalve week wacht de volgende Red Bull-test, in Groot-Brittannië. Marko hoopt Verstappen en Perez dan opnieuw te zien schitteren, maar hij houdt wel een slag om de arm als hem gevraagd wordt of men bang is voor de sprintraces of de nieuwe banden waarmee Pirelli op Silverstone komt.

"We zijn nergens bang voor en deinzen nergens voor terug. We willen overal het maximale uit halen. In het verleden was Silverstone natuurlijk Mercedes-land en vorig jaar hebben we daar alleen gewonnen omdat zij bandenproblemen hadden. Toch gaan we het raceweekend vol vertrouwen in. Dit jaar hebben we gezien dat onze bolide op elk soort circuit in staat was om te winnen. Als het in Groot-Brittannië ook lukt om te winnen, dan kijken we vol vertrouwen vooruit naar de Formule 1-wereldtitel", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen