Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Marko over Gasly: "Red Bull moest wel ingrijpen"

Red Bulls-teamadviseur Helmut Marko heeft voor het eerst gereageerd op de promotie van Alexander Albon en het terugplaatsen van Pierre Gasly naar Toro Rosso.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull liet de laatste weken frequent weten vertrouwen te houden in Pierre Gasly en zelfs na de Hongaarse Grand Prix lieten Helmut Marko en Christian Horner nog weten dat de Fransman het seizoen af zou maken. Wel moest hij zijn performance fors verbeteren.

In de zomervakantie werd toch anders besloten en kreeg Alexander Albon het stoeltje van Gasly. Marko legt aan Auto Bild uit waarom. "Pierre heeft een probleem als hij in het verkeer rijdt. Dan verliest hij plaatsen en inhalen is iets dat hij niet graag doet."

"Om die reden moesten we wel ingrijpen en Albon de kans geven. Hij rijdt zeker tot het einde van het seizoen bij Red Bull en Pierre neemt zijn stoeltje bij Toro Rosso over. Dan kijken we later dit jaar wie er volgend seizoen de teamgenoot van Max Verstappen wordt."

Albon is de vierde teamgenoot van Verstappen in de Formule 1. In 2015 debuteerde hij aan de zijde van Carlos Sainz bij Toro Rosso en van 2016 tot en met 2018 reed hij samen met Daniel Ricciardo voor Red Bull. De eerste twaalf races van dit seizoen fungeerde Gasly als partner van de Nederlander.

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

RN365 Nieuwsdossier Albon naar Red Bull

Alles over de spectaculaire overstap van Alexander Albon naar Red Bull.

11 reacties