Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko plaagt Hamilton en steunt Massa: "Een titel minder niet belangrijk voor hem"

Krijgt het wereldkampioenschap van 2008 nog echt een staartje? Als het aan Felipe Massa en zijn advocaten ligt gaat de wereldtitel naar Brazilië en moet Lewis Hamilton hem inleveren. Helmut Marko kan er wel om lachen: records zijn immers toch niet belangrijk voor Hamilton.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het wereldkampioenschap werd in 2008 in de laatste meters van de Braziliaanse Grand Prix beslist. Felipe Massa dacht dat hij wereldkampioen was, maar Lewis Hamilton haalde op het rechte stuk Timo Glock in en pakte alsnog de titel.

Jaren laten ontspon zich een wereldtitel rel, waarbij Massa van mening is dat hij de enige terechte wereldkampioen is. Dit vanwege de Grand Prix van Singapore en het crashgate schandaal, waarin het team van Renault haar coureur Nelson Piquet Jr. bewust liet crashen om zo een safety car periode te veroorzaken, waardoor teamgenoot Fernando Alonso de race won.

Volgens Massa en zijn advocaten moet de uitslag van de race geschrapt worden, te meer omdat de FIA en diverse machtige personen binnen de Formule 1 al veel eerder op de hoogte waren van het schandaal, dan dat dit publiekelijk bekend werd nadat Piquet Jr. het schandaal naar buiten bracht. In dat geval zou Massa wereldkampioen zijn.

Helmut Marko ziet wel kansen voor Massa in zijn juridische strijd: "Zelfs de ronde van de pitstop was verdacht. Het was een publiek geheim en ik was verrast dat het zo lang duurde voordat de zaak aan het licht kwam", vertelt hij aan Krone Zeitung.

"Als er nieuwe feiten zijn kan de zaak heropend worden en dan zijn de kansen voor Massa niet zo slecht," zegt Marko, maar voegt er bedachtzaam aan toe: "De vraag is waar we zouden eindigen als we veel andere races waar ook incidenten zijn geweest opnieuw zouden moeten beoordelen."

Marko kan het niet laten om ook nog even rivalen Mercedes en Lewis Hamilton te sarren: "Het was verschrikkelijk om te zien hoe Massa 20 seconden lang vierde dat hij de titel had gewonnen in Brazilië, en toen was het ineens allemaal weg."

"Ik zou graag zien dat hij de titel wint. En Hamilton, voor wie records niet zo belangrijk zijn, die zou er dan één minder hebben ..."

Hamilton deelt momenteel het record van zeven wereldtitels met F1-legende Michael Schumacher.

Bekijk hieronder de beelden van crashgate

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

55 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"