Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko plaagt oude rivaal: "Zo'n Mercedes voor je werkt wel extra motiverend"

In zijn jacht op de zege moest Max Verstappen zien af te rekenen met Charles Leclerc en Lewis Hamilton. Wat Helmut Marko betreft werkte die zilvergrijze Mercedes voor de neus van de wereldkampioen toch nog net wat motiverender.

Dat, en natuurlijk de wens om Dietrich Mateschitz op gepaste wijze te eren: "We wisten gewoon dat we wilden winnen", zo wordt hij geciteerd door ORF. "Dat is natuurlijk om die verdrietige dag van gisteren (zaterdag, red.) een beetje te vergeten. Maar natuurlijk werkt het ook heel motiverend als er opeens een Mercedes vooraan rijdt."

Het is duidelijk dat er weinig voor nodig om de oude rivaliteit van vorig jaar te doen oplaaien, al bedoelt Marko dit natuurlijk vooral speels. Heeft hij al een idee waarom die inhaalrace überhaupt nodig was. Wat ging er mis bij de pitstop?

Hij heeft opnieuw de lolbroek aan: "De wheelgun werkte niet. Waarom niet? Geen idee, dat moeten we uitzoeken. Of moeten we zeggen dat we op die manier de race spannender wilde maken?"

Als Horner al feestend een beetje aanhaakt bij het gesprek, heeft hij aangaande de pitstop woorden van gelijke strekking voor het Duitse medium klaar. "We namen de moeilijk weg, maar Max Verstappen hield het hoofd koel en gaf in het gevecht met Leclerc en Hamilton nooit op. Zo werd de constructeurstitel op de best denkbare wijze veiliggesteld."

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"