Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko prijst vertrekkend Red Bull-kopstuk de hemel in

Jonathan Wheatley vertrekt bij Red Bull om de teambaas van Audi te worden. Helmut Marko baalt als een stekker, maar snapt wel dat Wheatley de kans aangrijpt.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Recent werd duidelijk dat Jonathan Wheatley aan het einde van het seizoen bij Red Bull vertrekt. De Brit gaat als teambaas aan de slag bij Audi en was zo na Adrian Newey het tweede kopstuk dat een vertrek aankondigde. Wheatley was sinds jaar en dag een belangrijke kracht binnen Red Bull, mede door zijn aandeel in de snelle pitstops. Helmut Marko beaamt dat het vertrek van Wheatley een aderlating is voor Red Bull.

"Jonathan was een belangrijk onderdeel van het team", vertelt Marko in de podcast Inside Line. "Onze pitstops waren de benchmark, maar daar ging het niet alleen om. Ook zijn hele aanpak (was belangrijk red.), denk aan hoe de monteurs werden getraind en de interactie met de FIA. Nu is hij midden vijftig en wilde hij een positie die veeleisender voor hem is. Jonathan begon als monteur, dus hij kent een geweldige carrière."

Marko baalt van zijn vertrek, maar heeft ook veel vertrouwen in de overige teamleden. "Helaas volgde er een aanbod van Audi en konden we de positie en het salaris niet matchen. Ik begrijp dat hij deze kans aangrijpt, maar het is zeker een verlies voor Red Bull. Aan de andere kant hebben we een veelzijdig team. We hebben jonge mensen opgeleid en krijgen nu de mogelijkheid om de positie van Jonathan onder verschillende personen te verdelen. We geloven dat we met deze situatie om kunnen gaan."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen snapt helemaal niets van wedstrijdleiding: "Waarom doe je dat?!"