Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert voor het eerst op contractverlenging Perez

De aankondiging kwam toch een beetje verrassend: Sergio Perez rijdt ook in 2025 bij Red Bull Racing. Sterker nog, de Mexicaan heeft een contract van twee jaar getekend. Helmut Marko reageert nu voor het eerst op dat nieuws en doet daarbij nog een opvallende onthulling.

Marko Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gezien de huidige vorm van Sergio Perez, kwam het een beetje als een verrassing. De Mexicaan blijft de komende twee jaar nog coureur van Red Bull Racing. Zeker gezien het feit dat Helmut Marko meerdere keren liet doorschemeren, geen tweejarige contract te willen aanbieden, is deze deal opmerkelijk te noemen. De Oostenrijkse adviseur reageert nu voor het eerst op de contractverlenging van Perez.

Volgens Marko is het een zeer logische keuze, zo vertelt hij tegenover Motorsport.com: "We wilden de continuïteit in het team waarborgen. Max en Checo hebben een goede relatie en een goed begrip van elkaar, waardoor ik het een logische keuze noem. Checo levert. Hij heeft zijn ups en downs, maar hij is nog steeds een snelle coureur."

Toch is het de duur van het nieuwe contract, wat vraagtekens opriep. Een eenjarige deal leek meer voor de hand te liggen en dus kreeg Marko de vraag of het wel daadwerkelijk een tweejarig contract is of dat er spraken is van clausules. Marko kan dat laatste bevestigen: "Formule 1-contracten hebben altijd clausules. Maar in algemene zin is het een tweejarig contract."

Wel is Marko blij dat Perez nu tot de intreding van de nieuwe reglementen bij Red Bull zal blijven. Volgens de Oostenrijker is dat belangrijk voor de ontwikkelingsfase die bijna gaat beginnen: Dat helpt natuurlijk. Hij heeft veel kennis en ervaring, al is het allerbelangrijkste dat we de best mogelijke informatie van beide coureurs krijgen, zodat we als team dan ook nog competitief kunnen zijn."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"