Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Red Bull hoopt op nieuwe koelingsproblemen voor Mercedes in snikhete GP Duitsland"

Net als in Nederland wordt het komend weekend in Duitsland behoorlijk warm. Red Bull-adviseur hoopt dat dat net als in Oostenrijk in het voordeel van Red Bull kan werken, maar vermoedt dat Mercedes de koelingsproblemen van toen het hoofd heeft weten te bieden.

Gasly Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

TIjdens de Grand Prix van Oostenrijk moesten de machtige Mercedes-motoren teruggeschroefd worden om de koelingsproblemen maar zoveel mogelijk het hoofd te bieden. Red Bull-adviseur Helmut Marko hoopt op een soortgelijk scenario, maar weet dat dat wellicht ijdele hoop is.

"Mercedes wankelt voornamelijk als de temperaturen hoog oplopen", zo laat Marko optekenen in gesprek met Auto Bild. "Dat is dan ook waar we op Hockenheim op hopen, maar naar ik heb begrepen reist Mercedes met een nieuw chassis af naar Duitsland, waarmee koelingsproblemen tot het verleden zouden moeten horen. Mercedes zal alles doen om haar thuisrace te winnen."

Mercedes-teambaas Toto Wolff is de eerste om te erkennen dat Mercedes grote problemen had in Oostenrijk en wil dus waken voor een herhaling daarvan: "Het lijkt erop dat de temperaturen opnieuw hoog oplopen. In Oostenrijk stelde ons dat voor uitdagingen, dus ook op Hockenheim moeten we alert blijven. Het is een relatief korte baan, met dus ook relatief kleine verschillen, maar we blijven hard werken voor het beste resultaat."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen