Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko tikt scheldende Tsunoda op de vingers: "Maar F1-races winnen kan hij wel"

Yuki Tsunoda rijdt nog niet de sterren van de hemel, maar het vertrouwen in de jonge Japanner is er nog altijd. Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet hem in de nabije toekomst races winnen in de Formule 1.

Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Yuki Tsunoda verrijdt momenteel zijn tweede seizoen voor AlphaTauri in de Formule 1. De Japanner hoopt natuurlijk door te stromen naar topteam Red Bull, maar zal hiervoor geduld moeten hebben. De stoeltjes zijn ten minste tot en met 2024 bezet door Max Verstappen en Sergio Perez. Daarnaast is het nog maar de vraag of Tsunoda goed genoeg presteert in de ogen van adviseur Helmut Marko.

Er moet namelijk nog wel het een en ander veranderen. Zo legt Marko uit dat de driftige buien en scheldpartijen over de boordradio niet wenselijk zijn. "Soms gaan zijn woede-uitbarstingen te ver. Hij heeft bij Carlin geleerd om in het Engels te schelden, maar als je scheldt en vloekt tijdens het rijden is dat niet goed. Dan rij je langzamer", aldus de man uit Graz bij Motorsport Total.

"We hebben hem uitgelegd dat dit moet stoppen. Ook heeft zijn race engineer niks aan deze vormen van feedback, zoals 'bloody fucking car'. We moeten juist weten wat de auto precies aan het doen is. Hij moet het analyseren en dat duidelijk uitleggen."

Marko vertrouwt op rijkunsten Tsunoda

Tsunoda heeft nog een lange weg te gaan om wereldkampioen te worden, zo legt Marko uit. Hij vertrouwt echter op de rijkunsten van de jonge Japanner. "Hij heeft de potentie om Grands Prix te kunnen winnen en dat is ook het doel wat wordt gesteld in het juniorenprogramma (van Red Bull, red.)."

"Om wereldkampioen te worden moet echter alles samenkomen. Dan wordt er een ander niveau van de coureur verwacht. Op zeer belangrijke momenten moet de coureur het hele team kunnen sturen. Op dat soort momenten kan een coureur het team maken of kraken."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken