Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko twijfelt aan capaciteit Ferrari: "Denk niet dat ze dat kunnen"

Ferrari en Red Bull zullen de komende maanden met elkaar strijden om de wereldtitel, waarbij het waarschijnlijk aan gaat komen op de doorontwikkeling van hun bolide? Wie kan dat het beste? Helmut Marko denkt niet dat Ferrari het tempo bij zal kunnen houden.

Helmut Marko genoot van zijn Red Bull-team in Imola, dat vrijwel geen enkele fout maakte en de concurrentie te snel af was. Na de wisselvallige seizoenstart kwam dit voor de Oostenrijkse renstal als geroepen, zo vertelt hij bij Sky Sports . "De overwinning in Imola was heel belangrijk na onze motorproblemen in Bahrein en Australië. Een 1-2, voor het eerst sinds 2016! Dat werd dus hoog tijd", jubelt de Red Bull-adviseur, die het fijn vindt voor zijn team en Verstappen dat er zo goed werd gepresteerd. "Voor het moraal is het ook heel belangrijk. Dit toont aan dat we competitief zijn. Als we ons pakket goed afgesteld krijgen, dan staan we er. Max verdiende dit. Twee keer verloor hij achttien punten, die hij anders met gemak had weten te scoren."

Ferrari gaat het niet bij kunnen houden

Marko denkt dat het wederom een spannend jaar wordt, maar is er tegelijkertijd ook van overtuigd dat Ferrari het updatetempo van Red Bull niet bij zal kunnen houden. De laatste jaren was Red Bull vaker beter in het doorontwikkelen van hun bolide dan bijvoorbeeld Ferrari. "Er komen nog heel veel races is en we weten dat we heen heel sterk pakket hebben. Het kampioenschap wordt heel spannend. Hopelijk komt het niet zoals vorig jaar aan op de laatste race!", lacht Marko. "Ik denk niet dat Ferrari ons kan bijhouden en met dezelfde snelheid als wij haar auto door kan ontwikkelen. Bovendien maken ze fouten als ze onder druk staan, zoals afgelopen weekend: Sainz in de kwalificatie en Leclerc in de race. Toch is het een sportieve en vriendelijke strijd tussen Ferrari en ons", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst