Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko verbaasd door Verstappen ten tijde van Red Bull-onrust

Naast de baan is het een zooitje bij Red Bull, maar op de baan behoudt Max Verstappen alle rust. Hij lijkt op geen enkele manier geraakt te zijn door de interne onrust, tot verbazing van Helmut Marko.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het rommelt bij Red Bull, zo is al langer bekend. Afgelopen weekend, het tweede Grand Prix-weekend van het seizoen, kreeg de saga die begon met een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner, een nieuw hoofdstuk. Helmut Marko zei dat hij misschien geschorst zou worden door het moederbedrijf Red Bull, waar hij onder contract staat.

Na duidelijke steun van Max Verstappen en een goed gesprek met Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff leek de rust wat terug te keren. Marko blijft aan, waardoor de geruchten rond de toekomst van Verstappen eveneens weer deels de kop in zijn gedrukt. De rust is echter nog niet helemaal terug, benadrukt Marko in gesprek met De Telegraaf.

"Maar ik hoop wel dat het zo snel mogelijk is opgelost. Het is niet de mooiste tijd geweest, de voorbije weken. We zijn hier uiteindelijk allemaal om Max te laten winnen en ervoor te zorgen dat hij misschien wel de meest succesvolle coureur aller tijden wordt."

Marko dacht eerder aan vertrek

Bijna was Marko dus door de achterdeur verdwenen bij Red Bull, maar een paar maanden eerder had het ook al zo kunnen zijn. De topadviseur dacht namelijk al aan een vertrek, maar uiteindelijk verlengde hij zijn contract toch. De Oostenrijker, vooral bekend vanwege zijn oog voor talent, blijft uit respect.

"Ik dacht eind vorig seizoen al na over een vertrek. Maar ik vind dat we ook moeten denken aan teamoprichter Dietrich Mateschitz en aan zijn nalatenschap, aan wat zijn ideeën waren en waar het ons heeft gebracht. Dat zijn we aan hem verplicht, maar ik zie het ook als een soort van respect aan een ongelooflijk geweldige persoonlijkheid."

Alle heisa lijkt in ieder geval nog geen invloed te hebben op (de prestaties van) Verstappen. Marko looft zijn oogappel. "Wat er gebeurt als Max er klaar mee is? Dan zullen we dat intern bespreken. Maar ik ben er zeker van dat er overal een deur voor hem opent."

"Max sluit zich overal van af. Knap, maar ik was nog het meest onder de indruk van het feit dat hij in de slotfase in Saoedi-Arabië niet eens vroeg wat de snelste ronde was, in een poging die nog te verbeteren. Hij wilde gewoon veilig naar de finish rijden. Zo ontspannen is hij op dit moment."

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'