Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nikita Mazepin

Marko verdedigt Mazepin: "FIA mag hem niet aan de kant schuiven"

Als het aan Helmut Marko ligt, dan kan Mazepin zijn stoeltje bij Haas behouden. De Oostenrijker vindt niet dat de coureur gestraft moet worden vanwege de daden van iemand anders.

Mazepin shakedown 2022 Haas VF-22
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Door alle gebeurtenissen in Oekraïne, waar Rusland is binnengevallen, snapt Helmut Marko dat de Russische Grand Prix vrijwel meteen is afgelast. In gesprek met het Duitse RTL doet hij zijn verhaal. "Het was de enige manier om je als sport te laten gelden", vertelt hij over het annuleren van de race in Sotsji.

"Het zou alleen maar tegenstrijdig zijn als Rusland nog een plek had op de kalender, waardoor het zichzelf weer op een positieve manier in beeld kan brengen. Vanuit de teams was er geen extra druk op de FIA nodig en de coureurs waren er ook duidelijk over: zij wilden niet racen in een land dat zo agressief in oorlog gaat. Liberty Media was (de F1-eigenaren, red.) meteen duidelijk met dat statement."

Verbanning Mazepin zou onterecht zijn

Voor Nikita Mazepin, de Russische Formule 1-coureur, dreigt bovendien een verbanning uit de autosport. Het Internationale Olympische Comité heeft namelijk sportbonden opgeroepen om Russische atleten te weren. Als de FIA dit advies overneemt, kan Mazepin zijn F1-zitje gedag zeggen.

Als het aan Marko ligt, dan wordt Mazepin niet op basis van zijn afkomt uitgesloten van deelname in de Formule 1. "We moeten afwachten wat er gaat gebeuren, maar als hij zonder de financiële steun van het bedrijf van zijn vader bij Haas kan blijven, dan mag je hem niet aan de kant schuiven vanwege zijn nationaliteit. Daniil Medvedev ('s werelds beste tennisser van het moment, red.) is ook nog niet uitgesloten van het internationale tenniscircuit."

Poll

Moeten Russische sporters gestraft worden vanwege de invasie in Oekraïne?

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

26 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull