Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verdedigt Red Bull-onderzoek in zaak rond Horner

Helmut Marko verdedigt het Red Bull-bedrijf, nu er anderhalve week nadat het verhaal naar buiten kwam nog steeds geen nieuws is over (de uitkomst van) het onderzoek naar F1-teambaas Christian Horner.

helmut-marko-christian-horner-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Red Bull, het moederbedrijf van het F1-team, heeft een externe partij ingehuurd om onderzoek te doen naar Christian Horner. Anderhalve week kwam naar buiten dat een vrouwelijke medewerker een klacht had ingediend en dat het zou gaan om seksueel overschrijdend gedrag.

De energiedrankjesfabrikant nam de aantijgingen zeer serieus en laste meteen een onderzoek in. Totdat het onderzoek is voltooid, zal Horner sowieso de teambaas van het Formule 1-team blijven. Het F1-seizoen wordt op woensdag afgetrapt, zonder dat er duidelijkheid is in de zaak.

Marko verdedigt onderzoek

Het duurt dus al even, maar volgens Helmut Marko is dat helemaal terecht. Wel onderschrijft hij dat het van belang is dat het onderzoek zo snel mogelijk wordt afgerond, zo vertelt hij bij ServusTV.

"Zoals jullie weten, is dit een intern onderzoek. Hoe sneller de resultaten beschikbaar zijn, hoe beter natuurlijk, want geruchten en andere verhalen ontstaan als het zo lang duurt."

"Ik denk echter dat Red Bull heel goed heeft gereageerd in deze zaak. Dat het onderzoek zo lang in beslag neemt, is niet hun fout. Ze doen hun best om een en ander zo eerlijk mogelijk uit te laten voeren en vervolgens op de juiste manier te reageren", aldus de adviseur.

Hoe dan ook, van een rustige winter is geen sprake geweest in de F1-wereld. "Guenther Steiner, de rijdersmarkt. Er is genoeg spanning geweest", zo luidt de conclusie van Marko.

Ook interessant:

Verstappen wacht cruciale vuurdoop met Red Bull in Bahrein

Ja, beste Formule 1-fan, niet alleen de Formule 1-begint weer, maar ook de RacingNews365 Formule 1-podcast is terug van weggeweest. En dat na toch wel een enerverende winterperiode. Beluister 'm hieronder! Liever via YouTube? Dat kan ook. Dan druk je op deze link.

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China