Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko: "Verlies Aston Martin maakt Red Bulls band met Honda sterker"

Recent kondigden Red Bull en Aston Martin aan dat de wegen van de twee partijen na afloop van het 2020-seizoen zullen scheiden. Marko ligt er niet al te veel wakker van. Volgens hem zorgt het er juist voor dat de relatie met motorleverancier Honda groter wordt.

Red Bull Aston Martin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Racing

Aston Martin is nog tot en met het komende seizoen de titelsponsor, waarna de Britse autofabrikant over zal stappen naar Racing Point, dat vanaf 2021 als Aston Martin-fabrieksteam zal gaan fungeren. In gesprek met het Oostenrijkse Kronen Zeitung gaat Helmut Marko in op de beëindiging van de samenwerking.

Heel lang wil de Red Bull-adviseur er niet bij stilstaan. Het enige wat hij er over te zeggen heeft, is dat het waarschijnlijk betekent dat het alleen maar positieve effecten zal hebben op de samenwerking met Honda. Een samenwerking waar hij overigens zeer tevreden over is.

"We zijn meer dan tevreden met de vooruitgang die Honda het afgelopen seizoen heeft geboekt, zeker wat betreft de betrouwbaarheid van de motoren, maar het is het complete plaatje van marketing, promotie en coureurs dat de samenwerking succesvol maakt."

Marko vervolgt: "Het feit dat Aston Martin volgend seizoen geen partner is, zorgt er alleen maar voor dat het makkelijker wordt om met Honda samen te werken." Of dat stiekem betekent dat Honda vanaf volgend seizoen de nieuwe titelsponsor van Red Bull zal worden, weet waarschijnlijk alleen Marko.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull