Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko vermoedt contact tussen Verstappen en Mercedes: "Zou me niet verbazen"

Lewis Hamilton vertrekt na dit seizoen zoals bekend naar Ferrari. Zou Max Verstappen een optie zijn voor het vrije stoeltje bij Mercedes? Helmut Marko verwacht wel dat het team aanklopt bij de Nederlander.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met de aangekondigde transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari werd Silly Season al afgetrapt voor er überhaupt een meter was gereden in het F1-seizoen 2024. Een vrij stoeltje bij Mercedes is natuurlijk gewild en veel rijders zijn al geopperd voor de mogelijke invulling van de plek die Hamilton achterlaat.

Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt dat Mercedes zelfs wel eens bij Max Verstappen heeft aangeklopt. "Het zou me verbazen als ze dat niet hadden gedaan. Maar Max is een erg loyale coureur", is Marko niet bang voor een mogelijk vertrek van de regerend wereldkampioen.

In het gesprek met de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung spreekt Marko nog maar eens superlatieven over de tot en met 2028 bij Red Bull onder contract staande Verstappen. "Max heeft gewoon geen bovengrenzen en is ongelofelijk soeverein en dat gaat gepaard met een enorme kalmte en enorme precisie."

Nu Hamilton na dit seizoen vertrekt bij Mercedes, wat verwacht Marko dan dit jaar van de zevenvoudig wereldkampioen? "Lewis is een uitzonderlijke coureur. Als Mercedes hem een auto geeft die in staat is om te winnen of zelfs mee kan strijden om het wereldkampioenschap, dan zullen ze hem er tot het einde overal bij moeten betrekken. En dus zal Mercedes over hun schaduw heen moeten stappen", doelt Marko op het feit dat tegen het einde van het seizoen als de wagen voor 2025 wordt ontwikkeld Hamilton waarschijnlijk minder betrokken zal worden bij het team.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China