Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Verstappen wist zich steeds meer te onderscheiden van Ricciardo"

Alexander Albon werd door Red Bull bedankt voor bewezen diensten, mede doordat hij niet in de buurt wist te blijven van Max Verstappen. Slechts één coureur slaagde daar volgens Helmut Marko wel in, totdat dat simpelweg niet meer het geval was.

verstappen ricciardo 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon werd ruim een week geleden terugverwezen naar de rol van test- en reservecoureur ten faveure van Sergio Perez. In gesprek met Motorsport-Total legt Red Bull-adviseur Helmut Marko uit waarom het team die beslissing nam en Max Verstappen speelde daarin een rol.

"In het verhaal van Albon speelt het mentale aspect mee. Natuurlijk hebben alle berichten over hem en zijn eigen prestaties hem onzeker gemaakt. Daardoor werd het gat met Max Verstappen gedurende het seizoen ook niet kleiner, maar juist groter. Het scheelde niet veel, maar de marge werd wel groter."

Het feit dat Max Verstappen juist het tegenovergestelde weet klaar te spelen, heeft Albon ook niet geholpen: "Als je een teamgenoot hebt die constant op het hoogste niveau presteert, dan weegt dat ook mee denk ik", vervolgt Marko, die zijn pupil dat niet eens echt kwalijk kan nemen.

"Als je kijkt naar het verleden wist eigenlijk alleen Daniel Ricciardo op hetzelfde niveau als Max te presteren. Maar hoe langer die twee teamgenoten waren, hoe meer Max zich ook ten opzichte van Ricciardo wist te onderscheiden."

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez