Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko vindt prestaties Mercedes ‘alarmerend’

Helmut Marko is en blijft een van de meest markante figuren in de Formule 1. Normaal gesproken laat de Red Bull-adviseur zich niet uit over andere teams, maar nu heeft de Oostenrijker toch iets losgelaten over de huidige status van Mercedes.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko staat vaak garant voor gevatte en gedurfde uitspraken. Vrijwel altijd gaat dit over 'zijn eigen teams', wetende Red Bull en Visa Cash App RB (RB), en nooit over andere teams. Toch heeft de Oostenrijker altijd zijn mening klaar, zo ook over het kwakkelende Mercedes.

In gesprek met oe24 wordt Marko gevraagd of zijn landgenoot en voormalig adviseur van Mercedes, Niki Lauda, de Zilverpijlen beter had kunnen leiden door de huidige crisis. Marko is daar niet zeker van. "Zo eenvoudig is het niet. Het gebeurd niet van de een op de andere dag dat een team zo instort. Wat alarmerend is, is dat zij, Mercedes, nu alweer voor het derde seizoen op een rij niet competitief zijn."

Voor de buitenwacht lijkt het team uit Brackley elk jaar verder achterop te geraken ten opzichte van Red Bull en Ferrari. Ook Marko ziet deze trend en dus snapt de Oostenrijker wel dat alle alarmbellen afgaan bij het Duitse merk. Toch ergert Marko zich het meest aan één bepaalde ontwikkeling bij Mercedes: "Wat mij zo irriteert, is dat die auto soms heel snel is en soms absolute piekmomenten kent. Dan denk ik steeds: Kijk, nu snappen ze het! Maar dat is altijd meer een toevalstreffer dan een werkelijke stap voorwaarts."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco