Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko waarschuwt voor gevolgen bij vertrek Newey: "Zij komen juist om met hem te werken"

Helmut Marko heeft op de geruchten rond Red Bull-ontwerper Adrian Newey gereageerd. Naar verluidt zou Aston Martin hem een lucratief aanbod hebben gedaan, een gegeven waar Marko redelijk rustig onder blijft. Volgens de Oostenrijker zou ieder team Newey wel willen aantrekken, al waarschuwt hij wel voor de gevolgen van een mogelijk vertrek.

Newey Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hoe ziet de toekomst van Adrian Newey eruit? Die vraag werd de afgelopen tijd veel gesteld. De topontwerper van Red Bull zou benaderd zijn door Ferrari en Aston Martin, al lijkt het er voorlopig op dat hij bij het team uit Milton Keynes blijft. Toch zou Aston Martin hem in Saoedi-Arabië een lucratief contract hebben aangeboden. Helmut Marko reageert op dat gerucht tegenover Autosport.

"Dat moet je aan Adrian zelf vragen!", lacht Marko. "Newey is in ieder geval de ontwerper die het meest begeerd wordt in de paddock. Iedereen wil hem hebben. Het is niet het eerste aanbod en het is waarschijnlijk ook niet de laatste."

De 80-jarige adviseur zou het jammer vinden als Newey vertrekt, vooral door zijn kennis en ervaring. "Newey verliezen zou natuurlijk een groot nadeel vormen, ook omdat het zou betekenen dat een ander team hem dan krijgt. In dat geval neemt hij niet alleen de kennis mee, maar ook een ongelofelijke schat aan ervaring. Natuurlijk is de technische afdeling veel meer dan alleen Newey, maar hij is een soort cultfiguur en ook erg belangrijk voor de jonge engineers."

En dat kan wel een probleempje worden wanneer Newey vertrekt. "De jonge engineers komen juist bij het team omdat ze graag met Adrian willen werken. In dat opzicht is het een groot voordeel om Adrian in ons team te hebben", sluit Marko af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez