Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko wijst Renault lachend terecht: "Red Bull-Honda scoorde weet ik veel hoeveel punten meer"

Renault stelde onlangs dat het op Ferrari na over de beste motor beschikte en dat Honda de minst goede motor van het moment is. Helmut Marko pareert die uitspraken breedlachend.

Albon Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Gevraagd naar wat Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt van de uitspraken van Renaults motorgoeroe Remi Taffin, kan de Oostenrijker in gesprek met Motorsport Magazin een eigenzinnig lachje niet onderdrukken.

"Ik weet niet naar welk moment van afgelopen seizoen hij verwijst, maar als het om het einde van het seizoen gaat, kan ik hem alleen maar ongelijk geven", zo begint Marko zijn betoog. "Aan het eind van het seizoen zaten we met Honda namelijk op het niveau van Mercedes en op de hoger gelegen circuits als in Mexico en Brazilië waren we zelfs sneller."

Marko weerspreekt niet dat de Renault-motor op sommige momenten indruk maakte, maar merkt daarbij direct op dat vermogen alleen niet alles is dat telt: "Met haar kwalificatiemodus was Renault bijvoorbeeld op Monza heel snel, maar het probleem is dat een motor het wel moet volhouden."

"Als je de uitvalbeurten van Renault en McLaren (Renaults klantenteam, red.) en Red Bull naast elkaar legt en je moet concluderen dat onze motor betrouwbaarder is, dan gaat verder elke vergelijking mank."

"We zijn dan ook niet rouwig om het feit dat we niet meer met Renault-motoren rijden", vervolgt Marko desgevraagd. "Kijk ook naar de puntentotalen. Op de vijfde plaats in het wereldkampioenschap stond Renault weet ik veel hoeveel punten achter ons."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez