Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko wijst twee uitdagers en probleem Verstappen aan tijdens GP Oostenrijk

Na de eerste vrije training lijkt het in ieder geval tijdens de kwalificatie wel goed te moeten komen met Max Verstappen, maar in de lange runs is er nog wat werk te verrichten. Dat ziet ook Helmut Marko, die twee concurrenten ziet voor de Nederlander tijdens het raceweekend in Oostenrijk.

Na de eerste en enige vrije training in Oostenrijk verscheen Helmut Marko voor de camera van het plaatselijke ORF , waar hij terugblikte op de training en vooruit blikte op de rest van het raceweekend op de Red Bull Ring. De Red Bull-adviseur werd gevraagd naar de opvallende radioberichten naar Verstappen toe, want de Nederlander moest maar liefst drie ronden achter elkaar de medium banden koelen, alvorens hij de snelste tijd van de training neerzette. "We moesten de banden weer op de juiste temperatuur brengen", vertelt Marko. "We gingen voor drie koelronden en dat werkte. Warmer dan VT1 wordt het denk ik niet, als de voorspellingen kloppen, dus dat zit wel goed", aldus de Oostenrijker.

Zorgen

Over een enkele ronde ging het goed voor Verstappen, maar in de lange runs leken Hamilton en Alonso sneller. Dat had volgens Marko te maken met de temperatuur van de banden. Daar ligt nu de focus op. "Op dit moment liggen onze zorgen, of onze focus, meer bij de lange runs. Want daar moeten we de bandentemperaturen beter voor elkaar zien te krijgen." "Wat betreft de kwalificatie, als je rekent met twee tienden van een seconde tijdsverschil tussen de zachte en de medium banden, is onze voorsprong aangenaam. Zoals ik echter al heb gezegd, willen we dat ook in de race kunnen laten zien." Daarbij wijst Marko op 2022, toen Verstappen de race verloor omdat de bandenslijtage slechter was dan die van Ferrari. "Vorig jaar zag je dat we het slecht deden op de banden. Daar werken we aan, zodat we zowel tijdens de kwalificatie als de race goed voor de dag kunnen komen." "Qua set-up zijn we over het algemeen de goede kant op gegaan, denk ik, tijdens VT1. Kijkend naar de lange runs, dan zijn Hamilton en Alonso weer onze uitdagers", zo wijst hij tot slot de twee concurrenten van de Nederlander aan.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje