Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko zeer optimistisch ondanks mislopen pole Verstappen: "Dat was bij Max minimaal"

Helmut Marko moet tevreden zijn met de tweede startrij die Max Verstappen veilig heeft kunnen stellen voor de Grand Prix van Hongarije. Hij geeft een doorslaggevende factor voor het resultaat op de zaterdag en kijkt alvast vooruit naar de race op zondag.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen moet tevreden zijn met een derde plek voor de Formule 1 Grand Prix van Hongarije. Helmut Marko zag dat de McLarens sneller gingen op de Hungaroring en blikt terug op de kwalificatie van de Nederlander.

"We hadden niet de balans die Max nodig zou hebben gehad. 46 duizendsten is niet veel, maar het is de derde plek. Hij had ook een auto voor zich in de laatste bocht. Het had dus net zo goed wel goed uit kunnen pakken, maar de soevereiniteit waar we meer op hadden gehoopt, is er niet uitgekomen", zo vertelt Marko bij Sky DE.

Daarnaast ziet Marko dat er iets was veranderd ten opzichte van de vrijdag in Hongarije. "Ik denk dat de dalende temperatuur een doorslaggevende factor was. We konden beter omgaan met de warme temperaturen en misschien was de setup daar ook wel op afgestemd."

Tot slot richt de Oostenrijker zich alvast op de race van zondag. "Onze longrun maakt ons erg optimistisch. De beide auto's waren de snelsten en de slijtage bij Max was minimaal. Dat maakt ons optimistisch, maar McLaren heeft twee auto's. Als zij het goed spelen in de strategie, zullen wij het veel moeilijker krijgen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje