Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP nieuws

Marquez klasse apart tijdens slotrace MotoGP-seizoen

Marc Marquez heeft zondag de Grand Prix van Valencia gewonnen. Voor het oog van zijn thuispubliek won de wereldkampioen zijn twaalfde race van het seizoen. Achter de Honda-rijder eindigde Fabio Quartararo als tweede, voor Jack Miller die derde werd. Vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo werd dertiende tijdens zijn afscheidsrace.

Marquez valencia 2019 kwalificatie 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Jack Miller had de beste start van het veld en nam direct de leiding over van poleposition-man, Quartararo. De Fransman vocht zich echter brutaal terug en sloeg onmiddellijk een gat naar de concurrentie, na twee ronden had Quartararo al een voorsprong van ruim een seconde op de nummer twee in de race, Marc Marquez.

De wereldkampioen begreep dat hij Quartararo niet te veel voorsprong kon geven en knokte zich in enkele ronden knap terug tot het achterwiel van de Yamaha-rijder. Opvallend genoeg stak de Spanjaard met nog twintig ronden te gaan, Quartararo al voorbij. De 'Rookie of the year'-rijder probeerde op zijn beurt Marquez te volgen, maar al gauw bleek dat Honda-rijder op Valencia een klasse apart was.

Waar de rijders vooraan zonder problemen op de limiet reden, daar leken de coureurs verder naar achteren in het veld veel last te ondervinden van de koude asfalttemperatuur. Halverwege de race waren er al vijf coureurs onderuit gegaan, waaronder enkele grote namen als Petrucci, Crutchlow en Zarco.

Vooraan deed Quartararo er alles aan om het gat te dichten met Marquez, maar wat de Fransman ook probeerde, de achterstand op de achtvoudig wereldkampioen werd alleen maar groter. Zo moest de pupil van Wilco Zeelenberg genoegen nemen met de tweede plaats, nipt voor de als derde afgevlagde Miller.

Door de overwinning bezorgde Marquez zijn Repsol Honda-team ook de constructeurstitel. Teamgenoot Lorenzo klom voor de laatste keer op de Honda, de vijfvoudig wereldkampioen nam op het circuit van Valencia afscheid van de MotoGP-klasse. Aankomende week zal hoogstwaarschijnlijk bekend worden wie zijn vervanger wordt.

Uitslag Grand Prix Valencia 2019:

Pos. Coureur Merk
1. Marc Marquez Honda
2. Fabio Quartararo Yamaha
3. Jack Miller Ducati
4. Andrea Dovizioso Ducati
5. Alex Rins Suzuki

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'