Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Marc Marquez

Marquez: "Rossi-incident bracht me extra motivatie"

Marc Marquez won zondag zijn zevende overwinning van het seizoen en is hard op weg naar zijn achtste wereldtitel. Tijdens de Grand Prix van San Marino ging het weer eens 'mis' tussen hem en aartsrivaal Valentino Rossi, maar de Spanjaard putte daar juist kracht uit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Marquez liet tijdens de persconferentie op het circuit van Misano tegenover onder andere RacingNews365 weten dat het Rossi-incident hem extra kracht gaf. "Het is logisch dat zo’n moment met Rossi je een dag later nog steeds extra motivatie geeft, het was namelijk een raar en onnodig moment. Daarom gaf het me net dat extra zetje om de race te willen winnen in Italië."

"Na afloop van de race liet ik met mijn manier van juichen dan ook zien dat ik heel graag wilde winnen. Echter moet ik ook mijn team bedanken voor het feit dat ik niet teveel bleef hangen in de situatie van zaterdag. Zij bleven er op hameren dat ik me moest concentreren op de race en dat heb ik dan ook gedaan."

De Spanjaard leek tijdens de race veel sterker te zijn dan concurrent Fabio Quartararo die lange tijd aan de leiding reed, maar toch stak hij het jonge talent pas in de laatste ronde voorbij. "Ik moest écht mijn best doen tijdens de race, want Quartararo was ontzettend sterk. Hij rijdt zijn Yamaha compleet anders dan de andere Yamaha-rijders en daarom is hij zo snel. Ik heb veel moeite moeten doen en kreeg het pas in de laatste ronde voor elkaar om hem in te halen. Ondanks dat hij nog een keer terugkwam, kon ik hem een bocht verder alsnog verschalken."

Aankomende zondag hoopt Marquez zijn achtste race van het seizoen te winnen op het circuit van Aragon in Spanje. Daar zal hij door de lange rechte stukken vooral concurrentie kunnen verwachten van de Ducati-rijders.

0 reacties