Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Martin Brundle: 'Mooie race van Verstappen maar ook weer een foutje'

Red Bull Racing verwachtte een lastige race tijdens de GP van Spanje maar scoorde dankzij Max Verstappen uiteindelijk haar 150e podiumplek. Toch plaats voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Martin Brundle zo zijn vraagtekens bij het optreden van de beide Bulls.

Vooral het optreden van Daniel Ricciardo die uiteindelijk als vijfde finishte zorgde volgens Brundle voor de nodige verwarring. "Het optreden van Red Bull in Spanje was eigenlijk best wel verwarrend. Op een bepaald moment jaagde Ricciardo op zijn teamgenoot maar vervolgens spinde hij achter de virtuele safety car. Vervolgens verbetert hij het ronderecord en was hij maar liefst zeven tienden sneller dat wat Hamilton tot dan had geklokt." "Verstappen en Vettel gaven 27 seconden toe op Hamilton terwijl Ricciardo maar liefst 50 seconden toegaf en dat terwijl juist zijn auto op vrijdag het snelste was."

Tegenover Sky Sports F1 blikt hij ook nog even kort terug op de derde plek van Max Verstappen. "Verstappen reed een mooie race en pakte daarmee zijn eerste podiumplek sinds zijn overwinning in Mexico zeven races geleden. Hij heeft alleen wel in alle vijf races dit seizoen contact gemaakt met een andere coureur."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"