Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Massa: "Blij dat mijn crash de Formule 1 veiliger heeft gemaakt"

De Grand Prix van Hongarije is onlosmakelijk verbonden met Felipe Massa's crash in 2009. De Braziliaan, die toen voor Ferrari uitkwam, werd geraakt door een afgebroken onderdeel van de wagen die voor hem reed. Het ongeval zorgde er mede voor dat enkele jaren later de halo werd ingevoerd in de Formule 1.

Felipe Massa Ferrari F60 2009
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Felipe Massa is blij met het feit dat zijn crash de Formule 1 veranderd heeft. "Het klinkt misschien raar, maar achteraf gezien ben ik blij dat mijn crash ervoor gezorgd heeft dat de Formule 1 nog veiliger is geworden. Daardoor is mijn crash dus toch nog ergens goed voor geweest", aldus de elfvoudig Grand Prix-winnaar tegenover La Stampa.

Tegenover die Italiaanse krant bevestigt de voormalig Williams-rijder nogmaals dat Michael Schumacher eigenlijk zijn vervanger had moeten worden, omdat het ongeval ervoor zorgde dat Massa de rest van het seizoen niet meer in actie kon komen. "Michael zou mijn plek na mijn crash overnemen, maar al snel genoeg bleek dat hij op dat moment niet fit genoeg was. Ondanks dat hij op dat moment dus geen terugkeer kon maken in de Formule 1, kwam hij me toch regelmatig opzoeken tijdens mijn revalidatieperiode. Dat zijn momenten die ik enorm koester."

Het zijn voornamelijk de momenten na zijn crash die Massa zich herinnert, het ongeluk zelf is een zwarte vlek voor hem omdat hij direct buiten bewustzijn was. "Ik herinner me helemaal niks meer van mijn crash en dat zorgde er ook voor dat ik vrij snel weer terugkeerde. Ik was namelijk verre van bang geworden, vooral de mensen om me heen waren zeer geschrokken - zoals mijn zoontje en vrouw maar ook Rubens Barrichello. Ook hij me heeft me enorm bijgestaan in die moeilijke periode en daar ben ik hem voor altijd dankbaar voor."

Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"